Günlerden enflasyon

gunlerden-enflasyon-03072004

Günlerden enflasyon

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Günün kalanında varlık fiyatlarını etkileyebilecek önemli veri akışı bulunmamaktadır.

03 Temmuz 2020 tarihinde ABD‘de Bağımsızlık Günü olmasından dolayı aşağıdaki enstrümanların işlem saatlerinde değişiklik olmuştur.            Detaylar için tıklayınız.

 

“PİYASANIN ROTASI”

Günlerden Enflasyon…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 10,843,261 – tedaviye pozitif cevap veren 5,724,742 – ölü sayısı 520,781 kişiye ulaşmıştır.

Türkiye tarafında Haziran ayı enflasyonu aylık bazda 1,13% – yıllık bazda 12,62% gerçekleşirken, beklentilerin üzerinde veriler negatif karşılanmıştır. Özellikle çekirdek enflasyonun %11,64 seviyesine yükselmesi yapısal kırılganlıklara işaret ederken, sorulacak soru bu durum Merkez Bankası’nın faiz indirim döngüsünü etkileyebilir mi? Sorunun cevabı evet olacaktır. Enflasyonda yılın ikinci yarısından itibaren beklenen tek hanenin gerçekleşmemesi ve virüs durgunluğuna rağmen enflasyonun düşük çift hanelerde kalıcı olması TCMB’nin faiz indirimlerine ara vermeye devam etmesini destekleyebilir. TCMB tekrar ne zaman indirim döngüsüne başlayabilir enflasyonun ve çekirdek enflasyonun tek haneye geçtiği zaman indirim hamleleri gelebilir. Fakat TRY para birimi üzerinde enflasyon verisi etkili olmayarak, yatay fiyatlama davranışını sürdürmektedir.

 

GCM Yatırım Araştırma tarafından hazırlanan analizlerimiz;

  •  “ABD – Meksika – Kanada Anlaşması Devreye Giriyor” okumak için tıklayınız.
  • “Tesla, İkinci Çeyrekte Zarar Etmeyebilir” okumak için tıklayınız.
  • “Kalabalığın Çılgınlığı ve Altın Çıkarma Maliyeti” okumak için tıklayınız.
  • “ABD ve Avrupa Hisse Senetleri İçin Analist Beklentileri ve 12 Aylık Hedef Fiyatları” okumak için tıklayınız.
  • “Gram Altın’da Gelişmeler ve Teknik Görünüm” izlemek için tıklayınız.
  • “Altın ve Gümüş Yeni Çeyrekte Yükseliş Eğilimine Devam Edecek mi” izlemek için tıklayınız.

Fiyatlama dinamiklerinde, S&P500 endeksi 3000 seviyesi üzerinde 3124 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak algı için 3000 seviyesi önemli olmaktadır. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,6693 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde kalıcılık etkin olmaktadır. Bu noktadan sonra ABD 10 yıllık tahvil faizi %1 ve üzerinde kalıcı olup olmayacağını takip edeceğiz. Altın $1700 üzerinde $1776 seviyesinde bulunmaktadır. USDTRY paritesi 6.8575 seviyesi ile 6.80 üzerinde fiyatlanmaktadır. 5 yıllık CDS (beyaz) 459,085 seviyesi ile 500 seviyesi altında baskılanmaktadır. Dolar temasında (klasik ve bloomberg Dolar endeksleri (mor+turuncu)) bir miktar gerileme bulunmaktadır.

 

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri 5 günlük performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Türk Lirası, %0,05 değer kazancı göstermektedir.

 

Kıymetli madenler, 5 günlük performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Altın %0,23 değer kazancı – Gümüş %1,10 değer kazancı göstermektedir.

 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı