İkinci el araç ticaretinde mahkemelik olmayın

ikinci-el-arac-ticaretinde-mahkemelik-olmayin-12082003

İkinci el araç ticaretinde mahkemelik olmayın

Son dönemlerde ikinci el otomotive olan talebin zirve yapmasıyla birlikte ikinci el araç sahibi olmak isteyen alıcıların yaşadığı mağduriyetler sık sık gündeme geliyor. Araç alım satımları sonrasında araçlarda ortaya çıkan arızalar, alıcılar ve satıcılar arasında yasal süreçlere uzanan sorunların yaşanmasına sebep olabiliyor.

 

Sektörde birçok firmanın hala yetki belgesine sahip olmaması ikinci el araç ticaretindeki güven ortamına da zarar veriyor. TÜV SÜD D-Expert Gaziantep Şehitkamil şubesi açılışında araç ekspertizi yaptıracak olanlara uyarılarda bulunan Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger ‘’ Araç alım ve satımlarında herkes aracın mevcut durumu hakkında şeffaf bilgiye sahip olmak ister. Aracın değerinde satılması veya satın alınmasının en önemli unsuru olan bu bilgi ancak güvenilir bir ekspertiz sayesinde elde edilir. Bu sebeple son yıllarda ekspertiz konusunda uzmanlaşan bağımsız ve tarafsız oto ekspertiz şirketlerinin raporları hem alıcıların hem de satıcıların kendilerini güvence altına almalarına fayda sağlamaktadır ’’ dedi.

 

2. el otomobil ticaretinde ekspertiz zorunluluğuyla başlayan yeni dönemde, ekspertiz merkezleri alıcıların durak noktası olurken, araç ticaretinde artan endişelerle birlikte ekspertiz merkezleri yönlendirici ve tamamlayıcı unsur olma yolunda ilerliyor.


Hibya Haber Ajansı