Türkiye’nin Trendyol’undan sivil toplum kuruluşlarına tam destek

turkiyenin-trendyolundan-sivil-toplum-kuruluslarina-tam-destek-12082010

Türkiye’nin Trendyol’undan sivil toplum kuruluşlarına tam destek

Daha önce platformuna eklediği panel ile milyonlarca müşterisini STK’lara bağış yapmaya çağıran Trendyol, hareket ile STK’ları ürünlerini satması için platformunda bir araya getirdi. Trendyol, Sepette İyilik Hareketi ile STK’ların ortaya çıkardığı sosyal faydayı artırmayı ve sivil toplumun gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

 

Müşterilerine ve iş ortaklarına kusursuz bir e-ticaret deneyimi yaşatmak için var gücüyle çalışırken sosyal sorumluluk bilinciyle ihtiyaç duyulan alanlara desteklerini sürdüren Türkiye'nin Trendyol'u "Sepette İyilik Hareketi" projesini hayata geçirdi. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çalışan STK’lar, ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki milyonlarca Trendyol müşterisi ile buluşturuyor.

 

Trendyol, Sepette İyilik Hareketi ile gerçekleşen satışların tüm gelirini komisyon almadan STK’lara aktarıyor. Aynı zamanda butikteki ürünlerin daha fazla sayıda müşterinin görebilmesi için pazarlama desteği de veriyor. Trendyol böylelikle STK’ların platformdaki satışlarından elde ettikleri ek gelirle ürettikleri toplumsal faydayı artırmalarına katkı sağlayacak. STK’ların bağış kabul ettikleri internet bağlantı adreslerini de platformunda paylaşan Trendyol, müşterilerini STK’lara bağış yapmaya da davet ediyor.

 

Trendyol’un başlattığı dayanışmaya katılmak isteyenler ÇED, Givin, KEDV, KAÇUV, TOÇEV, TOFD, Tohum Otizm, TOG, TEGV ve Yeşilay’ın ürünlerinden satın alarak Sepette İyilik Hareketi’ne destek verebilecek.

 

Projeye ilişkin konuşan Trendyol İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar, “Sosyal sorumluluk faaliyetlerimizin ölçeklenebilir ve sürdürülebilir olmasına önem veriyoruz. Platformumuz ile ticareti dijitalleştirirken ülkemizin kalkınmasına katkı sunuyoruz. Topyekün kalkınma için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması gerektiğine inanıyoruz. Sepette İyilik Hareketi’ni de bir özel sektör ve sivil toplum işbirliği olarak başlatıyoruz. Milyonlarca müşterimizi Sepette İyilik Butiği’ndeki ürünlerden satın alarak toplumsal sorunların çözümüne ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Çocuk Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Cenker Ilıcalı, "Çocuk Eğitim Derneği olarak işitme engelli çocuklar ve gençlerin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, yaşamın tüm alanlarına aktif ve tam katılan bir çoğunluğu oluşturmak hedefiyle çalışıyoruz. Hedeflerimize ulaşmamıza katkı sağlayan Trendyol'un Sepette İyilik Hareketi’nde yer almaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

Givin Kurucusu Başak Sucuka, “Fiziksel mağazalarımız ile devam ettirdiğimiz Türkiye'nin ilk iyilik mağazaları Givin’i, Trendyol’un güçlü dijital platformu ve kullanıcı kitlesiyle buluşturarak, iyilik alışverişi kültürünü daha çok kişiye ulaştıracak, eğitime daha çok destek sağlayacak olmanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu.

 

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Akçar, şöyle konuştu: "KEDV olarak, eşitsizlik ve yoksulluğun olmadığı, herkes için adil bir dünyanın kadınların güçlendirilmesi ve ekonomiye katılımlarının artırılması ile mümkün olacağına inanıyor, bu inançla çalışıyoruz. Trendyol’un başlattığı “Sepette İyilik Hareketi" böyle bir dünyanın kapılarının aralanmasına katkıda bulunuyor, kadın kooperatifleri ve üretici kadınların dayanışma içinde ürettiği el emeği ürünlerin tüketiciyle doğrudan buluşabilmesi için yeni bir imkan sağlıyor.”

 

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız projeye dair şunları söyledi: "Her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Trendyol'da iyilik ve sosyal sorumluluk adına böyle bir çalışmanın hayata geçmesi sivil toplum kuruluşlarının daha büyük kitlelere erişebilmesi adına çok değerli. KAÇUV olarak Trendyol'un Sepette İyilik Hareketi’nin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz."

 

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, "Bugün dünyada her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile doğuyor ve doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, tek çaresi yoğun, sürekli, özel eğitim. Otizmli çocuklara verebileceğiniz en büyük destek onların eğitim alabilmelerine fırsat vermek ve erken tanı ve eğitimle otizmli çocukları topluma, eğitim hayatına, sosyal hayata kazandırmak ve bağımsız bireyler haline getirebilmek. Bu sorumlulukla çalışan vakfımıza böylesi kıymetli bir projede yer vererek otizmli çocukların eğitime ulaşmasına katkı sunan Trendyol ailesine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Gençleri güçlendirerek onların sosyal ve çevresel problemlere çözüm üretmek için sorumluluk alan, aktif ve girişimci bireyler olmalarını hedeflediklerini söyleyen Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Murat Çitilgülü: “Sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesinin toplumun bütününün huzuruna ve refahına doğrudan katkısı olduğu bir gerçek. Sivil toplumun güçlenmesine katkı sunabilecek kamu ve özel sektör iş birliklerinin ivme kazanmasını ve artmasını umuyoruz. Trendyol’un bu hedefler doğrultusunda başlattığı ‘Sepette İyilik Hareketi’ ile daha fazla genci eğitimlerle destekleyeceğimiz ve onlara sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirebilmeleri için imkan yaratacağımız için mutluyuz” diye konuştu.

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci ise “Bizi bu anlamlı projenin bir parçası yaparak, çocuklarımızı nitelikli eğitimle buluşturma hedefimize destek veren Trendyol’a teşekkür ediyoruz” dedi.


Hibya Haber Ajansı