Türkiye'de koronavirüs

turkiyede-koronavirus-02052010

Türkiye'de koronavirüs

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, koronavirüsle mücadele kapsamında 55 milyon maskenin eczanelere gönderildiğini bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından ''Türkiye'de koronavirüs'' başlığıyla yaptığı açıklamada,  yurtdışındaki vatandaşları büyük bir özveriyle ülkeye getirmeye devam ettiklerini, koronavirüs sonrası kurulacak yeni dünya düzeni için tüm hazırlıkları yaptıklerını, geleceğe umutla baktıklarını belirtti.

Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

''Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, şu ana kadar Türkiye'de eczanelere 55 milyona yakın maske gönderildiğini, 40 milyon maskenin de eczaneler tarafından vatandaşlara dağıtıldığını belirtti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Koronavirüs önlemleri kapsamında yurtlarda karantinaya alınan toplam kişi sayısının 65.511 olduğunu açıkladı. Irak'tan kara yoluyla Türkiye'ye getirilen 127 Türk vatandaşı Mardin'de, 90 Türk vatandaşı da Diyarbakır'da 14 gün karantina altına alınmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlara yerleştirildi. Adalet Bakanlığı, KOVID-19 nedeniyle cezaevlerinde alınmış olan tedbirlerin, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ile 15 Mayıs tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Okyanusya, Uzak Doğu, Asya ve Kafkasya ülkelerinde görevli başkonsoloslariyla KOVİD-19'un etkileri ve Türk vatandaşlarının durumuna ilişkin video konferans yoluyla toplantı gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, G20 Dijital Ekonomi Bakanları tarafından KOVID-19 salgınıyla mücadelede dijital ekonomi politikalarının daha etkin kullanımının tartışılması için, video konferans yöntemiyle düzenlenen olağanüstü toplantıya katıldı. Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs'le mücadele kapsamında ameliyathanelerde
enfeksiyon kontrol yöntemlerini güncelledi.
 

Hibya Haber Ajansı