Pandemiyle mücadelede teknolojinin potansiyelini iyi anlamalıyız

pandemiyle-mucadelede-teknolojinin-potansiyelini-iyi-anlamaliyiz-27072005

Pandemiyle mücadelede teknolojinin
potansiyelini iyi anlamalıyız

HUAWEI Better World zirvesi, 27 Temmuz’da HUAWEI CEO’su Guo Ping’in açılış konuşmasıyla başladı. Ping açılış konuşmasında, pandemiyle mücadelede oluşacak sinerjinin, teknolojinin gerçek potansiyelini ortaya çıkaracağını vurguladı. China Telecom, Etisalat, MTN, GSMA ve 3GPP / ETSI yöneticilerinin de konuşmacıları arasında yer aldığı online zirvede; bilgi ve iletişim teknolojilerinin yeni ekonomik büyümeye sunacağı katkıları değerlendirmek üzere, 80'den fazla ülkeden binlerce katılımcı yer aldı.

 

27 – 30 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen HUWEI Better World zirvesinin ilk gününde, açılış konuşmasını, HUAWEI CEO’su Guo Ping yaptı. Pandemi ile mücadele etmek için birlikte çalışmanın önemine değinen Guo Ping, “Pandemi yaşama ve çalışma kültürümüzü şekillendirdi ve dünya ekonomisine ağır bir darbe vurdu. Bilgi ve iletişim teknolojileri bu süreçte birden fazla cephede COVID-19 ile mücadeleye yardımcı olacak somut çözümler sunuyor” dedi.

 

GuoPing sözlerine şöyle devam etti;

 

"Bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olarak, bu salgının aşılması için gereken teknolojiyi en iyi şekilde geliştirmek ve kullanmak temel sorumluluğumuzdur. Önceki deneyimlerimize dayanarak, pandemi ile mücadeleye yardımcı olmak için bilgi ve iletişim teknolojileri odaklı, farklı senaryolarla çözümler geliştirdik. Bu vesileyle, hastanelerden uzaktan eğitime kadar her konuda, tüm ülkelere en verimli biçimde yardımcı olmak amacıyla, bu deneyimlerimizi küresel olarak paylaşıyoruz.

 

“Bizim için teknoloji sadece ağ bağlantıları ile sınırlı değil. İleri hesaplama, bulut ve yapay zeka gibi teknolojiler bir araya geldiğinde, birbirlerini güçlendirir ve sayısız fırsat yaratır. HUAWEI'nin bu alanların her birinde önemli bir gücü var. Paydaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan senaryo tabanlı çözümler oluşturmak için bu teknolojileri etkin bir şekilde geliştiriyoruz. Bu gelişim, iş yaşamında da başarının anahtarı niteliğinde. HUAWEI, bu değer zincirinde yer alan tüm kurumlar için büyümeyi teşvik edici bir şekilde çalışıyor.”

 

“Mevcut ekonomik ortam göz önüne alındığında, GSM operatörlerinin hem kısa vadeli hem de uzun vadeli hedeflere odaklanması gerekiyor. Dağıtım ağlarının daha verimli kullanılması amacıyla, HUAWEI olarak farklı öneriler geliştirmeye devam ediyoruz. Öncelikle operatörler, mevcut ağların değerini en üst düzeye çıkarmak için kullanıcı deneyimine öncelik vermeli ve en çok ihtiyaç duyulan alanlara yatırım yapmalıdır. Operatörlere ağ taşıma hizmeti sunan şirketler, mevcut 4G ve FTTx ağlarından en iyi şekilde yararlanmalı, bütünsel koordinasyon ve hassas planlama yoluyla yeni ağlara entegre olmalıdır. Ağ dağıtım planlamalarında, etkin noktalara ve önemli endüstri uygulamalarına öncelik verilmelidir.”

 

Gelecekte, Ar-Ge'ye yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz. İnovasyonu devam ettirmek için Ar-Ge yeteneklerimizi daha da geliştireceğiz. Kurucumuz Ren Zhengfei'nin ifade ettiği gibi, en iyi yaptığımız işe odaklanmaya devam ediyoruz. Koşullar ne olursa olsun, müşterilerimize ve tedarikçilerimize karşı yükümlülüklerimizi her zaman için yerine getireceğiz. Bunu yaparken de dijital ekonominin büyümesine ve teknolojinin ilerlemesine yardımcı olacağız.


Hibya Haber Ajansı