GBP/USD analizi

gbpusd-analizi-08052008

GBP/USD analizi

GBP/USD paritesi, BoE’nin faiz kararı sonrasında 1.2400 seviyesi üzerine doğru kaydettiği kazançlarını sürdürmekte başarısız oldu. BoE’nin güvercin görünümü ve koronavirüs krizi paritenin yukarı yönlü hareketlerini sınırlı tutuyor. ABD Dolarındaki gün içinde yaşanan sınırlı  artış, paritenin gün içi geri çekilmesine katkıda bulundu. Fakat akşam saatlerinde Dolar’daki geri çekilme durumu kısmen tersine çevirdi.

İngiltere Merkez Bankası, dün beklendiği gibi faizlerde ve varlık alım programında herhangi bir değişikliğe gitmedi ve koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik hasarı gidermek için gereken adımları atmaya hazır olduklarını gösterdi.

 

İngiltere Merkez Bankası’nın genişleyici para politikasına devam edeceğini belirtmesi GBPUSD’de zayıflık yaratsa da Dolar’daki değer kaybının oluşması eğilimin nötr tarafta kalmasına neden oldu.

 

Teknik olarak incelediğimizde, GBP/USD paritesinin 1,2300 seviyesinde destek bulmaya çalıştığı gözleniyor. Bugün 1,2300 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek tepki alımları ile paritedeki yukarı yönlü hareketlerin gözlenmesi durumunda 1,24, 1,2440 ve 1,25 takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile paritedeki eğilimin 1.230 altında aşağı yönlü hareketinin görülmesi durumunda ise 1,2240, 1,2190 ve 1,2150 destek seviyeleri test edilebilir.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı