Dünyanın farklı köşelerini evden çıkmadan gezin

dunyanin-farkli-koselerini-evden-cikmadan-gezin-08042012

Dünyanın farklı köşelerini evden çıkmadan gezin

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yer alan, doğa, bilim, insanlık ve kültür temalı belgesel kanalı DocuBox HD, dünya kültürü, vahşi yaşam, tarih, popüler bilim ve çok daha fazlasını içeren ödüllü belgeseller ve nefes kesen yapımları en yüksek görüntü kalitesiyle ekrana yansıtıyor.

Evlerimizde kaldığımız şu günlerde DocuBox HD dünyanın farklı köşelerini ve farklı insanların dünyalarını kaliteli yapımlarla ekranlara getiriyor.

Uzak Kıyılar (Distant Shores) serisi ile evden çıkmadan dünya denizlerine açılmak ve okyanuslar ötesini keşfetmek mümkün. Denizcilik ve gezi temalı belgeselde, Paul ve Sheryl’in seyahatleri bizleri dünyanın dört bir köşesine götürüyor. Belgeselde denizciler için öneriler de veriliyor. 10 Nisan Cuma günü yayınlanacak olan San Blas – Panama bölümünde Paul ve Sheryl kış için teknelerini muhafaza ettikleri İngiltere'ye geri döndüler. Arkadaşlarıyla 41 fit uzunluğundaki motorlu tekne Diesel Duck'ın üzerinde uzaktaki San Blas adalarını keşif için Panama'ya gidecekler. Bu adalarda yaşayan bağımsız ve sanatçı insanlar Kunalar'la tanışacaklar ve tanrı, evren ve doğa üzerine temel özgün görüşlerini öğrenecekler. Yayın saati 17.00.

Ünlü Gastronom Charlie Ottley’in sunduğu Meksika Lezzetleri’nin (Flavours of Mexico) 12 Nisan Pazar günü yayınlanacak olan Koloni Bölgesi bölümünde Charlie Meksika'nın tozlu kalbini keşfediyor ve Michoacan’da Purepechan Kızılderilileri'nden bazı mutfak ipuçlarını öğreniyor, lavlar ile yanmış bir kasabayı ziyaret ediyor ve ünlü Ölüler Günü Festivali'nde usulca dolanıp ülkenin güzelliklerini keşfediyor. Yayın saati 10.30.

DocuBox HD’nin Dünyanın Tıbbı (World Medicine) serisi, bizleri zor koşullarda ameliyatlar yapmaya alışkın bir acil durum doktoru Bernard Fontanille ile atalardan kalma tıbbi uygulamalar için dünya turuna çıkarıyor. 16 Nisan Perşembe saat 18.00.

DocuBox HD’nin diğer gezi programları arasında Himalaya'da Bisiklet Turu (Cycling Himalaya), Pasaportunuzu Unutmayın (Don't Forget Your Passport), Asıl Hedef Yoldur (The Path is the Goal), 80 Adada Devr-i Alem (Around the World in 80 Islands), Düşük Maliyet (Low Cost), Rehberler ve Gurular (Guides & Gurus), Keşif Yolculuğu (Explore Travel), Muhteşem Yolculuk (The Great Journey) yer alıyor.

Dünyanın farklı yerleri kadar farklı insanların iç dünyasını keşfetmeye de ilgi duyanlar için hazırlanmış DocuBox HD yapımları, Evita Péron, Gustave Eiffel, Lucien Bonaparte, Pancho Villa gibi tarihi kişiliklere eşlik etme fırsatı sunuyor.

14 Nisan’da yayınlanacak olan Gustave Eiffel’in yazışmalarını ve soyundan gelenlerin ifadelerini temel alan Gustave Eiffel belgeselinde, sanayi devriminin şafağında değişmekte olan bir ülkedeki ünlü mühendis ve mucidin ilerlemeye olan inancını anlatıyor. Yayın saati 22.00.

DocuBox HD’de izleyebileceğiniz yüzlerce ilginç içerik arasında yer alan, Güney Afrika’dan Meksika’ya, Yunanistan’dan İskoçya’ya uzanan bir yelpazede dünyanın yerel mutfakları üzerine yapımlar ise, farklı kültürlere ve lezzetlere kapı açıyor.

Sürdürülebilir çevre temalı yapımlar arasında ise Çevremizi Yeniden İnşa Etmek (Rebuilding Our Environment) ve Londra’lı 8 mühendis tarafından Alaska’dan Arjantin’e uzanan 26 bin kilometrelik bir yolculukla elde edilen bir elektrikli araba rekorunu anlatan, BBC World News imzalı Yeşil Yarış (Racing Green) dikkat çekiyor. Çevreyi Yeniden İnşa Etmek’in (Rebuilding the Environment) 11 Nisan Cumartesi günü saat 17.30’da yayınlanacak bölümünde Organik Bahçeler konu ediliyor. BBC World News imzalı Yeşil Yarış (Racing Green)’ın ilk bölümü ise 15 Nisan Çarşamba saat 20.00’de ekranlara gelecek.

DocuBox HD bizleri, Albuquerque Uluslararası Balon Festivali, St. Paul Kış Festivali, Sturgis Motosiklet yarışı gibi onbinleri bir araya getiren geleneksel etkinliklere de götürüyor.

DocuBox HD bizleri önce zengin içeriğini, sonra da farklı kültürleri, ilgi alanlarını, tarihi, insanları ve farklı dünyaları evimizden keşfetmeye davet ediyor.

DocuBox HD yayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 97, KabloTV Kanal 122, D-Smart Kanal 58 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. DocuBox HD içeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

SPI International, DocuBox HD’nin yanı sıra Türkiye’de yayın yapan diğer kanallarıyla da kaliteli yapımlar sunuyor. SPI International bünyesinde, ülkemizin yanı sıra 25 ülkede 30 milyon kişiden oluşan geniş bir abone kitlesine ulaşan FilmBox, Narcos gibi popüler TV dizileri, gişe rekorları kıran Hollywood filmleri, yılların eskitemediği klasikler ve gibi farklı türlerde içerik sunuyor. SPI International kanalları arasında, dövüş sporu kanalı FightBox, adrenalin sporu yarışmalarını ekrana taşıyan Fast&FunBox, dünyanın ilk HD moda kanalı olan FashionBox yer alıyor.


Hibya Haber Ajansı