Şair Rukiye Öztaş Cesur İmzalı Geldim okurlarla buluşmaya hazır

sair-rukiye-oztas-cesur-imzali-geldim-okurlarla-bulusmaya-hazir-11032001

Şair Rukiye Öztaş Cesur İmzalı Geldim okurlarla buluşmaya hazır

Geldim”, şairin farklı bir masalı şiir dilinde anlattığı tanıklıkları içeriyor. Yalnızlık, kırılgan ruhlar ve en çok da “Tuz kadar sevilen İstanbul” şiirlerin arka planında…

Şiir türünün sade ama metaforlarla gittikçe derinleşen yepyeni bir örneği olan “Geldim”, eş zamanlı İngilizce olarak da yayımlanarak, farklı okurlarla bir araya gelen bir ilk kitap. Bireylerin, içsel dünyalarının yer yer kaotik ve birbirine dolaşık durumlarını, kent yalnızlığı kavramının ardında kentin aslında kapsayıcı ve unutulmuş yapısını şiirlerin her birinde farklı hallerde görüyoruz. İstanbul’a “Aşk dolsun sana!”diye seslenen şair, büyük bir kentin insanların yeni yarası olmasından değil tam aksine onlara anaç bir şefkatle kucak açmasından söz etmeyi tercih ediyor.

Yazardan Direkt Yayınevi tarafından yayımlanan Geldim / I Came, eğitimci Rukiye Öztaş’ın tanıklık ettiği, içinden geçtiği tüm serüvenlerin şiirleri. Şiir türü seven, şiirin aynı zamanda öykü anlatan halini arayan okurlar, www.heryerdekitap.com’dan ulaşabilirler.


Hibya Haber Ajansı