Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İş Birliği ve Dayanışma'' konulu Olağanüstü Video Konferansta konuşuyor

cumhurbaskani-erdogan-covid-19-salginiyla-mucadelede-is-birligi-ve-dayanisma-konulu-olaganustu-video-konferansta-konusuy-10042012

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İş Birliği ve Dayanışma'' konulu Olağanüstü Video Konferansta konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ile Azerbaycan ve Gürcistan arasında yük taşımacılığı için kullanılan demir yolu taşımacılığını Orta Asya'ya uzatabiliriz. Mevcut yüke ek günlük 3 bin 500 ton taşınabilmesi için çalışmalar yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konsey üyelerimizden geçiş belgesi, kotası, geçiş ücretleri, sürücü vizeleri gibi konularda kolaylık sağlamalarını bekliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgının önlenmesi amacıyla yolu taşımacılığına kısıtlamalar getirdik, ancak karşı taraf izni verdiği sürece hiçbir kargo sürecini aksatmadık. Bu çerçevede tüm dostlarımızın gerekli özveriyi göstermesini bekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgın acil durumlarda iletişim alanını kesintisiz bir şekilde işletilmesinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Konseyimizin bu anlamda siber güvenlik hususunun geliştirmesi konusunda da rol alabileceğine inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma ve iletişim bakanlıklarının da video konferans yöntemiyle bir araya gelmesini teklif ediyorum.


Hibya Haber Ajansı