ABD'den vatandaşlarına: İstanbul'dan uçuşlar giderek azalıyor

abdden-vatandaslarina-istanbuldan-ucuslar-giderek-azaliyor-08042005

ABD'den vatandaşlarına: İstanbul'dan uçuşlar giderek azalıyor

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki Amerikan vatandaşlarına yolladığı mesajda, İstanbul'dan ABD'ye ticari uçuşların giderek azaldığı, sınırlı sayıda olsa da uçuşların mevcut olduğu vurgulandı. Büyükelçiliğin, “Covid-19 bağlantılı sınırlamalar” başlıklı mesajında, ABD vatandaşlarına havaalanına ulaşım sırasında yapılması gerekenler de anlatıldı.

Büyükelçiliğin mesajında, İstanbul'dan ABD  bağlantılı sınırlı ticari uçuşların mevcut olduğu, daha önce mevcut olan ticari uçuş seçeneklerinin sayısının giderek azaldığı, uçuşun var olduğunu  onaylamak için satın alınan bileti havayolu şirketleriyle teyit edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, alternatif uçuşlar yapmadan önce havayolları ve transit ülkenin giriş gereksinimlerinin de kontrol edilmesi önerildi.

 

ABD Büyükelçiliği'nin mesajında ABD vatandaşları için şu noktalara dikkat çekildi:

“- Farklı bir ildeki bir havaalanına ulaşmak için karayoluyla seyahat ediyorsanız, uluslararası uçuşunuz için kara yoluyla seyahat etme izni almak için lütfen valilikle irtibata geçin. 

- Ayrıca, bu formu adınız, doğum tarihiniz, pasaport numaranız, geçerli konumunuz ve uçuş bilgilerinizle (numara, tarih, saat) doldurarak bizi bilgilendirin. 

- Cep telefonu numaranızı da ekleyin. Havaalanına geçişinizi kolaylaştırmak için bilgilerinizi Türk makamlarıyla paylaşacağız. Her zaman kimlik ve seyahat belgeleri yanınızda taşıyın.

- İstanbul'dan şehirlerarası seyahat için valilik bürosundan Türkiye'den hemen ayrılmak üzere seyahat izni alın. “

 

Hibya Haber Ajansı