Franchise piyasasında 15-18 ay ile yatırımda hızlı geri dönüş fırsatı

franchise-piyasasinda-15-18-ay-ile-yatirimda-hizli-geri-donus-firsati-24022001

Franchise piyasasında 15-18 ay ile yatırımda hızlı geri dönüş fırsatı

CAFE ITALIANO’DAN YATIRIMDA GIDA VE İNŞAAT MALİYETİ AVANTAJI

Kaliteli İtalyan lezzetlerini, erişilebilir fiyatlarla restoran kalitesinde tüketici ile buluşturan Cafe Italiano, girişimcilere “gıda” ve “inşaat” maliyeti avantajı ile işe kazançlı başlama fırsatı sunuyor.Yatırımcılar 15-18 ay gibi kısa sürede yatırımın geri dönüşünü alıyor.

Şık, rahat dekorasyonu, İtalyan mutfağının seçkin lezzetlerini barındıran menüsü ve mezo – restoran konsepti ile erişebilir fiyatlarla restoran konforu yaşatan Cafe Italiano, tecrübesi ve güçlü bağlantılarından kaynaklanan avantajlarını iş ortakları ile paylaşıyor.

Bu sene restoran işletmeciliği alanında 25. yılını geride bırakan, 1995 yılında açtığı Harvard Cafe ile Türkiye’ye Cafe Bistro konseptini tanıtan isimlerden biri olan Oğuz Şenol’un kurduğu Cafe Italiano, tedarikçiden aldığı tüm indirim yüzdesini olduğu gibi bayisine yansıtarak girişimcilere“food cost” (Gıda Maliyeti) avantajı sunuyor. İnşaat giderlerinden demirbaş parkuruna kadar en uygun ve işlevsel seçenekleri belirleyerek açılış maliyetlerini olabildiğince düşük tutmaya çalışarak böylece yatırım maliyetini minimize ediyor. İşe kazançlı başlayan yatırımcılar 15-18 ay gibi kısa sürede piyasada en hızlı geri dönüşüme sahip oluyor.

Formül ise basit: Lezzet + Fiyat Avantajı + Düşük maliyet + Düşük risk (yatırım) + Yüksek kar marjı + En hızlı yatırım geri dönüşü = Cafe Italiano.

2020 Ocak ayı itibariyle başlatılan franchise sistemiyle girişimciler başvuru yaptıkları andan itibaren lokasyon seçimi, eğitim, kiralama, dekorasyon, lojistik vb. konularda profesyonel bir kadronun desteğini alıyor. Sunulan bu destek sayesinde dört ila altı hafta arasında şube açılır hale geliyor.Ayrıca merkez mutfakta şube personeline yönelik özel eğitimler düzenleniyor. Mutfakta görev alacak aşçılar iki hafta süren özel bir İtalyan Mutfağı eğitiminden geçiriliyor. Ürünlerin en doğru şekilde nasıl hazırlanacağı anlatılıyor. Ayrıca tüm servis elemanları için de bir haftalık özel bir eğitim veriliyor.

25 bin Euro isim hakkı bedeli bulunan sistemin ortalama 150 m2 bir dükkan için anahtar teslim maliyeti ise 67 bin Euro. 90 – 250 m2 arasında değişen şubelerde 9 personel görev alıyor. Tercihen merkezi noktalarda bulunması, ön cephesinin en az 5 metre olması, öne çıkan kriterler arasında.

Avrupa ve Orta Doğu’da yatırımcılarla temas halindeyiz

Cafe Italiano Kurucusu Oğuz Şenol, sundukları yatırım ve kazanç fırsatlarıyla 2020 yılında 10 yeni şube açmayı planladıklarını belirterek, “İlk etapta nüfusun daha yoğun olduğu, dışarıda yemek yeme kültürünün oturduğu büyük kentlere yöneleceğiz. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin ve Trabzon hedef kentlerimiz. Ama arzumuz lezzetlerimizi tüm Türkiye’ye ulaştırmak” dedi.

Ayrıca ilgilendikleri Avrupa ve Orta Doğu coğrafyasında da yatırımcılarla temas halinde olduklarını ifade eden Şenol, önümüzdeki 3 yıllık süreçte hem Türkiye’de hem de yurt dışında toplam 55 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Her yıl hızla büyüyen franchising sektörünün bu büyüme ivmesiyle gelecek yıllarda da ekonominin önemli çarklarından biri olmaya devam etmesi bekleniyor. 2019 yılında 43 milyar dolara ulaşan franchising sektörünün yarattığı istihdam sayısı ise 250 bin kişiyi aştı. 2020’de sektörün pazar büyüklüğünün 50 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Cafe Italiano’nun ilk şubesi 2003 yılında Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Sonrasında 2005 yılında markanın asıl duyulmasına sebep olan ve halen günde 300’ü aşkın konuğun ağırlandığı Taksim şubesi hizmete girdi. Yeni franchise sisteminin modellemesi olan Şişli şubesi ise Aralık 2018’de devreye girdi.

 


Hibya Haber Ajansı