Zabıta Müdürü'nden pazar kurulumu açıklaması

zabita-mudurunden-pazar-kurulumu-aciklamasi-09042004

Zabıta Müdürü'nden pazar kurulumu açıklaması

Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, Pazar kurulumları hakkında uyarılarda bulundu

Pazar tedbirli şekilde kurulacak, cadde ve sokaklarda pazar kurulumuna izin yok 

- Ürünlere tüketicilerin teması yasak

- Pazar yerleri 10:00-17:00 saatleri arasında açık

- Pazar esnafının koruyucu maske ve eldiven kullanımı zorunlu

- Pazar yerlerine giriş çıkışlar oluşturulan noktalardan yapılacak

-65 yaş üstü ve 20 yaş altı pazara giriş yapılırsa idari para cezası uygulanacak

-Tezgah aralarının işgaline izin yok

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, bu hafta 11 Nisan 2020 Cumartesi günü Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde kurulacak pazarın tedbirli ve kontrollü olarak kurulacağını bildirdi ve kompleks etrafında bulunan cadde ve sokaklarda Pazar kurulumuna izin verilmeyeceğini bildirdi.

İç İşleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Korona Virüs salgının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla alınmış olan tedbirler kapsamında hem cumartesi günü kurulan sebze pazarında hem de Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri kurulan semt pazarlarında vatandaşların zaruri ihtiyacı olmayan ürünlerin satışına izin vermeyeceklerinin altını çizen Yılmaz, satışa sunulan ürünlere tüketicilerin temas etmesinin yasak olduğunu bildirdi.

Pazar yerlerinin kuruldukları günlerde saat 10:00’da açılacağını ve saat 17:00’de kapatılacağını kaydeden Gökhan Yılmaz, pazar esnafının koruyucu maske ve eldiven kullanımının zorunlu olduğunu  belirtti.

Pazar yerlerinde vatandaşların maskesiz girişlerine izin verilmeyeceğine dikkat çeken Gökhan Yılmaz, pazaryerlerine giriş ve çıkışların oluşturulan noktalardan yapılacağını ve pazara girişlerde  dezenfektan kabini oluşturulacağını bildirdi.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmalarının yasak olduğunu hatırlatan Yılmaz, Pazar yeri içerisinde bu kişilerin tespiti yapılırsa idari para cezası uygulanacağını ifade etti.

Tezgah araları ile geçiş yollarına çöp, kap, ürün ve benzeri ürün koyarak işgal edilmesine izin verilmeyeceğine vurgu yapan Gökhan Yılmaz, ihlal yapan kişilere idari yaptırımlar uygulanacağını kaydetti.

Yaptıkları ve yapacakları denetimlerde kendilerine kolaylık sağlayan vatandaşlara ve esnafa teşekkür eden Yılmaz, yapılacak uygulama ve denetimlerde alınan kararlar uyulmasının herkes için hayati derecede önemli olduğunu bildirdi.


Hibya Haber Ajansı