Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Biz bize yeteriz Türkiyem''

cumhurbaskani-erdogan-biz-bize-yeteriz-turkiyem-30032010

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Biz bize yeteriz Türkiyem''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4.5 saat süren kabine toplantısın ardından millete sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan konuşmasında COVID-19 salgınına karşı Milli Dayanışma Kampanyası'nın başlatıldığını duyurdu.


Millete sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek Milli Dayanışma Kampanyası'nın başlatıldığını söyledi. Erdoğan, kampanya kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yardım hesabı açtığını da ifade etti. Erdoğan, '''Biz Bize Yeteriz Türkiye' kampanyasını, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum'' dedi. Milli dayanışma kampanyası kapsamında, ilk ve orta öğrenim öğrencilerin 8 GB, sağlık çalışanlarına 100 GB internet kotası verilecek. KYK Kredi borçlarının Nisan, Mayıs ve Haziran ayındaki ödemeleri ise faizsiz olarak ertelenecek.

 


Her türlü tıbbi malzemenin karşılanabildiğini söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:  ''Şu ana kadar hastanelerimiz ile diğer sağlık birimlerimize, 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N-95 maske, bir milyonun üzerinde koruyucu tulum, 181 binin üzerinde koruyucu gözlük dağıttık. Salgından en fazla etkilenen ülkelerden bir tanesi İspanya’ya bir uçak dolusu malzemeyi Çarşamba günü yolluyoruz. İtalya’ya da Kızılay aracılığıyla bir gemi dolusu malzeme yolladık, yolluyoruz.''


''TÜRKİYE'NİN SAĞLIK ALTYAPISINI DAHA DA SAĞLAMLAŞTIRACAĞIZ''


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgını atlatma noktasında Türkiye'nin, Avrupa ve Amerika'ya kıyasla daha önde olduğunu söyleyerek, ''Salgın sürecinde en önemli hususlardan biri sağlık sistemimizi ayakta tutmaktır. Sağlık kuruluşlarımızın personel ve araç-gereç imkanlarını ne kadar yüksek oranda KOVİD-19 hastalığı ile mücadeleye tahsis edersek, salgınla o derece etkili şekilde baş edebiliriz. Ülkemizin en modern hastanelerinden biri olacak 1.000 yataklı Göztepe Şehir Hastanemizin inşasında da sona yaklaştık, inşallah onu da Eylül ayında hizmete alacağız. Böylece Türkiye, sağlık altyapısında zaten güçlü olan yerini, daha da sağlamlaştırmış olmaktadır'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı