TEV - Garring Vakfı iş birliğiyle Sakarya Akyazı’da robotik kodlama atölyesi açıldı

tev---garring-vakfi-is-birligiyle-sakarya-akyazida-robotik-kodlama-atolyesi-acildi-17032009

TEV - Garring Vakfı iş birliğiyle Sakarya Akyazı’da robotik kodlama atölyesi açıldı

Okulun Belediye ve bölge insanlarının destekleriyle yaptırdığı bağımsız Ana Sınıflarının açılışıyla birlikte gerçekleştirilen törene, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ve birçok veli katıldı.

 

 

Danimarkalı Carl Johannes Garring ve Türk eşi Zahide Zehra Garring’in bir kazada kaybettikleri oğullarının adını yaşatmak amacıyla kurdukları Garring Vakfı, kurucularının vasiyeti üzerine çeyrek asırdır Türk Eğitim Vakfı’na bağışta bulunuyor. TEV’e aktarılan gelirler sayesinde Sakarya-Akyazı’da açılan Akyazı Atatürk İlk ve Ortaokulu'nda Robotik Kodlama Atölyesi de açıldı. Bu okulda okuyan 589 öğrenci, artık çağın vazgeçilmezi olan kodlama ve robotik eğitimi almaya başladı. 20 kişilik atölye, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Öğrenciler küçük araç ve robot çalışmaları yapmaya başladı

Türk Eğitim Vakfı - Garring Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılışına; Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ve birçok veli katıldı. Açılan atölye kapsamında Akyazı Atatürk İlk ve Ortaokulu’ndaki toplam 589 öğrenci, kodlama eğitimi almaya başladı. Atölye kapsamında eğitim verecek fen bilimleri, matematik ve bilişim teknolojileri alanından öğretmenlerin eğitimleri ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilerin bir arada yaşayıp eğitim gördüğü TEVİTÖL’de gerçekleştirildi. Atölyede robotik kodlama eğitimi alan öğrenciler, küçük araç ve robot çalışmaları yapmaya başladı.

 

Öğrenciler her yıl Danimarka’ya gidiyor

TEV-Garring Vakfı okullarında eğitim gören çocuklar ayrıca Danimarka’yı görme imkanı da buluyor. Her yıl yaz sonunda bu okullarda eğitim gören yaklaşık 20 kişilik başarılı öğrenci grubu, kültürel gezi amacıyla bir hafta boyunca Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a gönderiliyor. Bu gezi, ortaokul çağındaki çocukların kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı sunarken ufuklarını genişletme olanağı da sağlıyor.

 

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 250 bin yurt içi ve iki bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 30 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.


Hibya Haber Ajansı