Araç ve konut alım-satımında alacağım güvende sistemi

arac-ve-konut-alim-satiminda-alacagim-guvende-sistemi-05032010

Araç ve konut alım-satımında alacağım güvende sistemi

Güvenli hesapta tutulan para, satış işlemi gerçekleşirse satıcının hesabına gönderiliyor, satış gerçekleşmezse alıncının hesabına iade ediliyor.

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, müşteri memnuniyetini odağa alarak geliştirdiği ürün ve hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Reel ekonomiye katkı sağlamayı ve müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı önceleyen Kuveyt Türk, araç ve konut alım-satımında işlemleri güvenli şekilde gerçekleştirmek amacıyla “Alacağım Güvende Sistemi”ni geliştirdi. Kuveyt Türk, kendi müşterisi olsun veya olmasın araç ve konut alım-satımı yapmak isteyen herkese Alacağım Güvende Sistemi kapsamında hizmet veriyor. Kuveyt Türk ayrıca Alacağım Güvende Sistemi’nin ilk lansmanı kapsamında hizmeti kullananlardan hiçbir masraf talep etmiyor.

 

“Alıcı ve satıcı için güvenli alan oluşturuyoruz”

Türkiye’de araç ve konut alım-satımı yapılırken işlemlerin güvenli şekilde yapılabilmesi amacıyla Alacağım Güvende Sistemi’ni geliştirdiklerini vurgulayan Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, “Müşterimiz olsun ya da olmasın tüm vatandaşlarımız araç veya konut alım-satım işlemi öncesinde Kuveyt Türk şubelerine gelerek Alacağım Güvende Sistemi’nden faydalanabilir. Bu hizmetten yararlanmak için finansman kullanma zorunluluğu da bulunmuyor. Alacağım Güvende Sistemi’yle hem alıcı ve satıcı için güvenli bir alan oluşturuyoruz, hem de reel ekonomiye katkı sağlıyoruz” dedi.

 

Sistemin işleyişi son derece kolay

Kuveyt Türk müşterisi olsun veya olmasın araç veya konut alım-satımı yapmak isteyenler, işlem öncesinde Kuveyt Türk şubesine giderek tek seferlik sözleşme imzalıyor. Araç ve konut satışı gerçekleşene kadar işlem tutarı Kuveyt Türk’ün güvenli hesabında tutuluyor. Karşılıklı imzalar atıldıktan sonra resmi kurumlar nezdinde yapılan online sorgulamayla satış işleminin gerçekleşip gerçekleşmediği tespit ediliyor. Satış işlemi gerçekleştikten sonra satıcının hesabına satış bedeli transfer ediliyor. Belirlenen işlem tarihi aralığında, herhangi bir sebeple alım-satım işlemi gerçekleşmemişse güvenli hesapta tutulan miktar alıcının hesabına iade ediliyor.

 

Kuveyt Türk Hakkında

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa ve Türkiye’de sektörün ilk sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de üç Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 431 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” stratejisi doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.


Hibya Haber Ajansı