Tezmaksan ve Akım Metal güçlerini birleştirdi

tezmaksan-ve-akim-metal-guclerini-birlestirdi-19032011

Tezmaksan ve Akım Metal güçlerini birleştirdi

İmalat sanayide ana üretim malı olarak kullanılan takım tezgâhları sektörünün iki büyük temsilcisi, güçlerini birleştirdi. CNC satış, servis, teknolojik danışmanlık, finansman, yazılım ve eğitim konusunda uzman olan TEZMAKSAN, Türkiye’nin yerli CNC üreticisi SMB Technics’ın distribütörü oldu. Gerçekleştirilen işbirliği ile Türkiye’de imalat sanayinde yerli takım tezgahı kullanımının artırılması; savunma, havacılık ve otomotiv gibi sektörlerde kullanılan takım tezgahları için yerli çözümlerin üretilmesi amaçlanıyor.

 

Türkiye takım tezgahları sektörünün lider, Avrupa’nın ise beşinci büyük markası TEZMAKSAN, Akım Metal ve A Grup şirketlerden SMB Technics ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokole göre Türkiye’nin yerlileşme hamlesiyle paralel bir şekilde geliştirilen TT-550 ve TT-850 gibi çift taretli, robot otomasyonlu CNC torna tezgahlarının Türkiye satışı TEZMAKSAN tarafından gerçekleştirilecek. Yerli CNC takım tezgahlarının yaygınlaştırılıp, dışa bağımlılığın azaltılması amaçlanan iş birliğinde ayrıca ihracatın arttırılması da hedefleniyor.

 

40’dan fazla yerli ve yabancı markanın distribütörlüğünü yapan TEZMAKSAN ile gerçekleştirilen iş birliğini değerlendiren Akım Metal A Grubu Genel Müdürü Ali Fazıl Böyet, şunları kaydetti: “1963 yılından bu yana sektörün gelişmesi için çalışmaktayız. TEZMAKSAN ile de bu anlamda geçmişten bu güne uzanan çok önemli işbirliklerimiz oldu. Yine sektöre ve ülke ekonomisine katkısının çok yüksek olacağına inandığımız bir projede güçlerimizi birleştirdik. Şimdiye kadar Türkiye’de universal tezgahlarda ve sac işleme tezgahlarında bir torna üretimi yapılmamış. Talaşlı imalatta Türkiye rüştünü ispatlamaya çalışıyor. İşte bu nedenle biz de taşın altına elimizi koyduk, çalışmalarımızı teknolojik olarak TEZMAKSAN ile birlikte daha da ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum.” 


Hibya Haber Ajansı