Güney Kore’de virüs karaborsası

guney-korede-virus-karaborsasi-04032011

Güney Kore’de virüs karaborsası

Dış Haberler, 4 Mart (HİBYA) – Corona virüsünün hızla yayılmasının piyasada yüz maskesi ve diğer hijyen malzemelerinde başgösteren sıkıntı ile birlikte karaborsa piyasası da yaygınlaştı.

Güney kore haber ajansı Yonhap'ın haberine göre Seul Polisi yaptığı baskınlarda dağıtım depolarında yasadışı karaborsaya sürülmek üzere hazırlanmış 4,5 milyon yüz maskesi ele geçirdi.

Seul'ün güneyinde, 59 dağıtım deposuna yapılan baskınlarda 100.000 şişe de el dezenfektanı ele geçirildi.

Haberde Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen polis baskınında ele geçirilen maske sayısının, ülkenin günlük 9 milyon adet üretiminin yaklaşık yarısı olduğunu belirtildi.

Gyeonggi polis teşkilatı, yasadışı olarak istiflenmiş tüm el dezenfektanının ve maskelerin gıda ve ilaç güvenliği bakanlığına hızlı bir dağıtım için teslim edilmesini sağlandığını ve şüphelilerin sert soruşturmalarla karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Güney kore Başbakanı Chung Sye-kyun Koronavirüs salgınının en çok etkilediği güneydoğu şehri Daegu'da düzenlediği basın toplantısında "Hükümet, müdahalenin gerekli olması halinde maskelerin dağıtımında karneye benzer bir sistem uygulamaya başlayacak." dedi.


Hibya Haber Ajansı