Çamaşır suyuna talep 10 kat arttı

camasir-suyuna-talep-10-kat-artti-21032001

Çamaşır suyuna talep 10 kat arttı

Koronavirüs riskine karşı kişisel hijyene ve yaşam alanlarının temizliğine çok dikkat edilmesi gereken günlerden geçiyoruz. Hastane, okul, iş yerleri gibi toplu yaşam alanları ile evlerimizi virüse karşı dezenfekte etmenin en etkili ve kolay yolu ise çamaşır suyu ile temizlemek. Koronavirüs korkusu ile adeta patlama yapan çamaşır suyuna talep 10 kat arttı. Türkiye’nin en büyük çamaşır suyu üretme kapasitesine sahip olan ve yüzde 100 yerli üretim yapan Koruma Temizlik A.Ş.’nin Genel Müdürü İmer Özer, üç fabrikada 7 gün 24 saat tam kapasite üretim yaptıklarını belirterek, “Kimsenin bir endişesi olmasın. Türkiye’ye yetecek kadar çamaşır suyu var” dedi.

Yüksek bulaşıcılık riski taşıyan koronavirüs, havada bir süre asılı kaldıktan sonra yüzeylerde de bir süre daha yaşamaya devam ediyor. Virüse karşı alınabilecek en önemli tedbir ise yaşam alanları ve sürekli temas ettiğimiz noktaların çamaşır suyu ile temizlenmesi. Çamaşır suyu virüslerin protein yapısını bozarak ölmelerini sağlıyor. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere tüm otoriteler de çamaşır suyunun virüse karşı savaşta en etkili silah olduğunu kabul ediyor.

Türkiye’nin her yerine çamaşır suyu gönderiyoruz

Çamaşır suyuna talebin salgınla birlikte artışa geçtiğini ancak bu talebi karşılayacak güçte olduklarını belirten Koruma Temizlik A.Ş. Genel Müdürü İmer Özer, “Koronavirüs salgını ile birlikte hijyen ve temizlik ürünlerine büyük bir talep var. Çamaşır suyu talebi son iki haftada 10 kat arttı ama kimsenin endişesi olmasın, Türkiye’ye yetecek çamaşır suyumuz var. Koruma Temizlik A.Ş. olarak Kocaeli, Hatay ve Denizli’de bulunan tesislerimizde kendi öz kaynaklarımız ile üretim yapıyoruz. Günde 3 milyon şişeye kadar çamaşır suyu üretebilme kapasitemiz bulunuyor. Çamaşır suyu üretiminin ana hammaddesi olan klorda dışa bağımlı değiliz. Türkiye’nin en büyük klor üretim kapasitesine sahip olan grup şirketimiz Koruma Klor Alkali Sanayi’nin bu gücü sayesinde gece gündüz demeden 7 gün 24 saat aralıksız çamaşır suyu üretiyor ve Türkiye’nin dört bir yanına kısa sürede ulaştırıyoruz. Başta kendi markamız HYPO olmak üzere, ülkemizdeki pek çok çamaşır suyu markasının üretimine kesintisiz devam ediyoruz” diye konuştu.

“İhtiyacımız kadar çamaşır suyu alalım”

Halk sağlığının korunması açısından üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle aralıksız çalıştıklarının altını çizen İmer Özer, “Koruma Temizlik A.Ş. olarak Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesinde başarılı olacağına inanıyoruz. Biz halkımızın sağlığı için tüm fedakarlığı göstererek işimizin başındayız. İhracatçı bir şirket olmamıza rağmen önceliğimizi iç piyasadan gelen siparişlere vermiş durumdayız. Bu süreçte herkesin sakin olması gerekiyor. Halkımızdan da çamaşır suyunu ihtiyaçları kadar almaya özen göstermelerini istiyoruz” dedi.

Koruma Temizlik A.Ş. Genel Müdürü İmer Özer, üretimin sürekliliği açısından yerli sanayi yatırımlarının öneminin bu gibi dönemlerde daha iyi anlaşıldığını vurgulayarak, “Grup olarak her zaman ülkemizin menfaatlerini ön plana alırız. İçinden geçtiğimiz bu zor günler, şimdiye kadar ülkemize duyduğumuz güvenle yaptığımız yatırımların doğruluğunu bir kez daha gösterdi. Bundan sonra da yerel ve ulusal yönetimlerin desteği bizimle olduğu sürece ülkemiz için üretme ve yeni yatırımlara devam etme kararlılığındayız” şeklinde sözlerine son verdi.

 


Hibya Haber Ajansı