Piyasadan haberler

piyasadan-haberler-02042009

Piyasadan haberler

ŞİRKET HABERLERİ

·

ADANA, ADBGR, ADNAC

Şirketin, Aslan Çimento A.Ş.,Bolu Çimento Sanayii A.Ş.ve Ünye Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. ile devrolma suretiyle Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde birleşmesi işleminin görüşüldüğü 25.03.2020 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Genel Kurul'a katılarak olumsuz oy kullanan ve toplantı tutanağına muhalefet şerhi işleten pay sahipleri, Borsa İstanbul'da işlem gören hisseler ile ilgili KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilirler.

·

AYCES

COVID-19 salgını nedeniyle değişen talebi göz önünde bulundurarak, Şirketin Altın Yunus mah. 3215 sok n38 Çeşme İzmir adresindeki otel işletmesi ile ilgili olarak, 01.04.2020 – 29.06.2020 tarihleri arasında faaliyetlere ara verilmesine ve 4447 sayılı Kanun ile "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" hükümleri ve ilgili sair mevzuat düzenlemeleri kapsamında kısa çalışma ödeneği için gerekli başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.

·

BEYAZ

Şirket  yönetim kurulunca aşağıdaki gerekçe ile  4447 Sayılı Kanunun Ek 2. maddesine dayanılarak hazırlanan "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" kapsamında Ankara Müzayede Şubesi, Ankara Opel Şubesi ve Balıkesir Şubesi çalışanları için Kısa Çalışma Ödeneği Başvurusu yapılması  kararlaştırılmıştır.

·

BRKSN

COVİD-19 virüsü kapsamında alınan tedbirler ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı bildirim

·

BRSAN

COVİD-19 Salgını Nedeniyle Alınan Tedbirler ve Üretime Ara Verilmesi Hakkında KAP'ta yer alan paylaşım

·

CCOLA

21.01.2020 tarihli özel durum açıklamasına istinaden, The Coca-Cola Company ("TCCC") ile CCI'ın portföyündeki Doğadan markalı anında tüketime hazır olmayan çay ürünlerinin satış ve dağıtım modeli üzerine başlatılan müzakerelerde bir anlaşma sağlanmış olup, taraflar arasında varılan anlaşmaya göre Şirketin, Doğadan markalı anında tüketime hazır olmayan çay ürünlerinin Türkiye'deki satış ve dağıtım sorumluluğu 30 Nisan 2020 tarihi itibariyle sona erecektir. Benzer şekilde Kazakistan ve Azerbaycan'daki satış ve dağıtım faaliyetlerinin de Nisan sonu itibari ile sonlandırılması planlanmaktadır. Doğadan markasının 2019 yılında Şirketin satış hacmine katkısı %8.3 olurken, bu oran net satış gelirleri ve Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) için sırasıyla %1,9 ve %0,2 oranında gerçekleşmiştir.

·

DAGI

Yatırımcı İlişkileri Bölüm Personeli Değişikliği ile ilgili KAP'ta yer alan bildirim

·

DARDL

31.03.2020 tarihli açıklamada yer alan geri alınacak gayrimenkuller için ilgili kurumlara toplam 53.480.715 TL ödeme yapılacak olup, gayrimenkuller bu tutar ile bilançonun aktifine kaydedilecektir.Söz konusu borç kapamaları dolayısıyla da gelir tablosunda gelir olarak yaklaşık 61 milyon TL iskonto kaydı oluşmaktadır.

·

DERIM

Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle alınan önlemler KAP'ta paylaşılmıştır.

·

ETILR

Bağlı Ortaklığın Faaliyetlerinin tamamen Durdurulması yönünde Alınan Yönetim Kurulu kararı ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

FLAP

Tamamlanan Organizasyonlar ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

GEDIK

Koronavirüs (Covid-19) Pandemisi Karşısında Alınan Tedbirler ve Durum Değerlendirmesi ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

GUBRF

Şirket'in 22.01.2020 tarihinde yaptığı duyuruda;"Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş." ticaret unvanı ile bir anonim şirket kurulması hakkında idareye yetki verilmesine ilişkin yönetim kurulu kararı kamuoyu ile paylaşılmıştı.Şirket kurulumuna dair süreç tamamlanmış olup, Ankara Ticaret Sicili Müdürlüğü'nün 31.03.2020 tarihli kararı ile 444814 ticaret sicil nolu Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.'nin kuruluş işlemleri tamamlanmıştır.

·

HUBVC

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Onur Topaç 01.04.2020 itibariyle Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmiştir.

·

IZFAS

COVID-19 Salgının Şirket Faaliyetlerine Etkisi ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

IZMDC

Çubuk haddehanesinde kalan iki vardiyanın iptal edilmesi ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

IZMDC

Şirketin bağlı ortaklığı konumundaki Akdemir Çelik  San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından; tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs (COVID-19) salgınının yaratmış olduğu olumsuz etkiler neticesinde  üretim yaptığı firmaların siparişlerini tamamen iptal etmesi ve başka sipariş alınamaması sebebiyle 01.04.2020 tarihinden itibaren üretimin durdurulmasına ve ortaya çıkacak atıl işgücü tespitinin yapılarak Kısa Çalışma Ödeneği başvurusunun  yapılmasına karar verilmiştir.

·

JANTS

İştirak JMW Jant San.Tic.A.Ş. 01.04.2020 - 15.04.2020 tarihleri arasında üretime ara verecektir. Bu dönemde yıllık izinler kullanılacak ve makina bakımları yapılacaktır.Ülkede ve dünyadaki pandemik durumun (covit 19) etkisiyle satış ve satınalma süreçlerinde genel duruşlar meydana geldiğinden iştiraki bu şekilde karar almıştır.Şirket faaliyetlerine önem arzedecek bir etkisi yoktur.

·

KERVT

01.07.2019 tarihli Özel Durum Açıklamasında daha önce Yağ İş Birimi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sn. Şükrü Çin'in kalıcı bir düzenleme yapılana kadar Genel Müdür pozisyonunu üstleneceğini açıklanmıştı.  Sn. Şükrü Çin'in 31 Mart 2020 tarihinden itibaren Kerevitaş ve Yağ İş Birimi  CEO'su olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir.

·

KRDMA, KRDMB, KRDMD

COVID-19 salgını hakkında KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

MGROS

Şirket, Sanal Market operasyonları için 1.200 ve mağazaları için 1.000 yeni istihdam olmak üzere, 10 günde toplam 2.200 işe alım gerçekleştirmiştir. Gelecek 10 gün içinde yapılması planlanan 1.000 yeni işe alım ile birlikte sağlanan ek istihdam bir ayda 3.200 kişiye ulaşacaktır. Şirketin Sanal Market operasyonları yaygınlaştırılmış ve hizmet verdiği il sayısı 71'e yükselmiştir.

·

MGROS

Şirketin, 8 adet Migros ve 12 adet Migros Jet formatında toplam 20 satış mağazası Mart ayı içerisinde hizmete açılmıştır. 31 Mart 2020 itibariyle Şirketin mağaza sayısı, yurtiçinde 2.186 ve yurtdışında ise iştirakler vasıtasıyla 45 olmak üzere toplam 2.231'dir. Şirketin toplam net satış alanı 1 milyon 540 bin metrekareye ulaşmıştır. Mevcut durumda içinde bulunulan zor çalışma koşullarına rağmen, ihtiyaç maddelerinin tüketicilere güvenle ulaştırılmasına odaklanmış olup, yeni mağaza açılışlarına ve yeni istihdam sağlanmasına devam edilmektedir.

·

MMCAS

Halka açıklık oranı %90'ın üzerinde olan Şirketin pay piyasasında  yatırımcıların işlem yapmalarını zorlaştırarak  mağduriyete neden olan  ve  halen yürürlükte olan ;02.08.2013 tarih ve 27/910 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı ile Şirket payları ile ilgili olarak   tesis edilen  brüt takas uygulanması, açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemlerine konu olamama  tedbirleri ile 25.10.2013 tarih 2013/34 sayılı SPK Haftalık Bülteninde ilan edilen Şirket pay piyasasında  emir iletecek ve işlem yapacak aracı kurumların,  internet üzerinden müşterilerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına dair tedbirin  kaldırılması talebiyle  01.04.2020 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na  yazılı başvuruda bulunulmuştur.

·

MNDRS

COVID-19 Sebebiyle Alınan Önlemler Hakkında Güncelleme ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

NATEN

Şirketin Güneş Enerji Santralleri müteahhitlik faaliyetleri kapsamında, sermayesinin yüzde yüzüne sahip olduğu ESENBOĞA ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ile KIRTEKS METAL TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. arasında ÇATI GÜNEŞ SANTRALİ anahtar teslim yapımı için sözleşme imzalanmıştır. Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek ve Kırteks Metal'in elektrik ihtiyacını karşılayacak olan projenin sözleşme bedeli, KDV dahil 6.606.766,59 Türk Lirasıdır(1.005.657,36 Amerikan Doları).

·

SASA

Petrokimya Yatırımı ÇED Süreci Hakkında KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

TAVHL

Koronavirüs Salgını Nedeniyle Uçuşların Durdurulması ve Alınan Tedbirler ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

THYAO

Yeni koronavirüs (Covid-19) küresel salgını sebebiyle uçuşlarda önemli düzenlemelere gidilmiştir. Salgın ile mücadele kapsamında tüm dış hat uçuşları 27 Mart 2020 saat 23:59 (TSİ) itibarıyla geçici süreliğine durdurulmuştur. İç hat uçuşları ise önemli büyükşehirlere olmak üzere kısıtlı şekilde gerçekleştirilecektir.Ortaklık, şirketin operasyonel maliyetlerini azaltmak ve finansal likiditesini artırmak için çalışmalar yapmaktadır. Personel giderleri ile ilgili gönüllü ücretsiz izin ve kısmi çalışma gibi maliyet azaltıcı tedbirler almaktadır. Planlanan yatırım kalemlerinden önemli bir bölümünü iptal etmektedir veya ertelemektedir. Ayrıca, yeni finansman imkanlarını değerlendirerek likidite seviyesini güçlü tutacak önlemleri almaktadır. Önemli tedarikçiler ile görüşülüp ödeme takvimlerinin revizesi üzerine çalışılmaktadır. Salgının etkisinin süresi ve büyüklüğüyle ilgili farklı senaryolar ve eylem planları üzerine çalışılmaktadır.

·

YUNSA

Şirketin 31.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararı'na istinaden, orta ve uzun vadede likiditenin artırılması amacıyla, sahibi olduğu makinelerin 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nun 18.Maddesi çerçevesinde Sat ve Geri Kirala (Sell and Leaseback) yöntemi ile Ziraat Katılım A.Ş.'ye satılıp, hemen geri kiralanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir. Kiralama süresi; 4 yıl 9 ay 25 gün, kiralama detayları; 9 ay ana para ödemesiz sadece kar payı ödemesi ve geri kalan aylar için ana para artı kar payı ödemesi yapılacaktır.İlk 9 ay toplam 2.911.325,64 TL kar payı ödemesi, kalan aylar için 43.901.689,39 TL anapara ve kar payı ödemesi olmak üzere toplam 46.813.015,03 TL olarak geri ödenecektir. Kiralama süresi sonunda geri alım hakkı bulunmaktardır.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

·

ATAGY

ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER 30/03/2020 tarihinde Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 3,52-3,72 fiyat aralığından 230546 adet alım, 73340 adet satım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.sermayesindeki payları 30/03/2020 tarihi itibariyle %16,20 sınırına ulaşmıştır.

·

AVGYO

METRO YATIRIM ORTAKLIĞI 01.04.2020 tarihinde Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,13-TL fiyatından 700.000-TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş sermayesindeki payları 01.04.2020 tarihi itibariyle % 1,39 olmuştur.

·

HUBVC

M.V. HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.04.2020 - 01.04.2020 tarihinde HUB GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 20,8 - 21,18 TL fiyat aralığından 600.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte HUB GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 01.04.2020 tarihi itibariyle %15,38 sınırına ulaşmıştır

·

METRO

METRO YATIRIM ORTAKLIĞI 01.04.2020 tarihinde Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.(METRO) payları ile ilgili olarak 0,93-0,96 TL fiyat aralığından 2.250.000-TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş sermayesindeki payları 01.04.2020 tarihi itibariyle % 0,00 olmuştur.

·

MTRYO

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Metro Avrasya Investment Georgia A.Ş. tarafından Kuruluşa gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama KAP'ta yer almaktadır.

·

PRZMA

Metin KURU 30.03.2020 - 30.03.2020 tarihinde PRİZMA PRES MATBAACILIK YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,4 - 4,43 TL fiyat aralığından 442.500 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte PRİZMA PRES MATBAACILIK YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 30.03.2020 tarihi itibariyle %30,25 sınırına ulaşmıştır

 

SERMAYE ARTIRIM HABERLERİ

·

SERVE

Şirketin tahsisli sermaye artırımı yönetim kurulu kararı ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

MARKA

TAHSİSLİ Sermaye Artırımı Yönetim Kurulu Kararı Hakkında KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

Kaynak: A1Capital
Hibya Haber Ajansı