Fed’in faiz indirim kararı kıymetlileri yukarı taşıdı

fedin-faiz-indirim-karari-kiymetlileri-yukari-tasidi-04032012

Fed’in faiz indirim kararı kıymetlileri yukarı taşıdı

FED beklendiği gibi 50 baz puan indirim kararı açıklamasının ardından altın son bir haftada yaşadığı bütün kayıpları geri alarak 1600 dolar/onsun üzerine geri döndü. Seansa 1586,55 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, günün en düşük seviyesini açılış seviyesi olarak kaydetti. G7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının telekonferans yoluyla toplantı düzenlerken, toplantı sonrası G7 ülkelerinin küresel büyümeyi sürdürebilmek için gerekli tüm politika araçlarını kullanmaya hazır olduklarına dair ortak bir açıklama yayınladılar. Toplantı öncesi altının hareketleri pozitif yönlü olurken, açıklamada toptan bir faiz indirim kararının gelmemiş olması altına kısmi satış getirdi. Ancak FED Corona Virüsünün etkisinden korunmak için olağan üstü bir karar alarak 50 baz puan faiz indirdiğini açıkladı. Bu karar sonrası altın hızla değer kazanarak 1649,16 dolar/onsla günün en yüksek seviyesini kaydetti. Gün sonunda 1640,19 dolar/onstan dengelenen sarı maden, önceki güne kıyasla hanesine yüzde 3,4 değer kazancı yazmış oldu.

 

Gümüş de FED’in faiz kararından olumlu etkilenerek günü yeşilde kapattı. Seansa 16,73 dolar/onstan başlayan beyaz maden, FED kararı sonrası 17,47 dolar/onsa kadar uzanarak günün en yüksek seviyesini kaydetti. Gün sonunda 17,22 dolar/onstan dengelenen gümüş, önceki güne kıyasla hanesine yüzde 2,8 kazanç yazmış oldu.

 

Sekiz işlem günüdür aralıksız düşen platin, uzun bir aradan sonra ilk defa yeşilde kapatmış oldu. 863,13 dolar/onstan seansa başlayan platin, 880,09 dolar/onstan senası tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,9 değer kazanmış oldu.

 

Paladyum ise dünkü seansta diğer kıymetlilerden ayrışarak kırmızıda kapatan tek kıymetli maden oldu. 2535,76 dolar/onstan güne başlayan paladyum, seansı 2489,32 dolar/onstan tamamlarken, yüzde 1,8 kayıp değer kaybetti.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta genel olarak alış işlemleri gerçekleşirken, fiyatlar dünya fiyatlarının üzerinde 0,50-1 dolar/onsla seyretti. Borsa İstanbul’da İşlem hacmi açısından hareketli bir gün geride kalırken, toplamda 2320 kg altın, 3913 kg gümüş işlemiyle günü tamamladı.

Kaynak: Troy
Hibya Haber Ajansı