Kadınlar için ilk küresel dijital festival: Wow Global 24

kadinlar-icin-ilk-kuresel-dijital-festival-wow-global-24-18062004

Kadınlar için ilk küresel dijital festival: Wow Global 24

2021’de British Council iş birliği ile İstanbul’da gerçekleşecek olan Women of the World (WOW) İstanbul Festivali, dünyada ilk kez kadınlar ve kızları ele alan küresel dijital festival olan WOW Global 24 kapsamında, iki saatlik bir programla izleyicilerle buluşacak! Türkiye’nin yanı sıra ABD’den Birleşik Krallık’a Avustralya’dan Hindistan’a uzanan birçok ülkeden konusunda uzman kadının katılımıyla hayat bulacak WOW Global 24, 27-28 Haziran tarihlerinde dijital olarak gerçekleştirilecek. Festival’de, 27 Haziran Cumartesi günü Türkiye’ye ayrılan 18.00-20.00 saat diliminde, performanstan söyleşiye filmden tiyatroya uzanan çok çeşitli içerikler yer alacak.

WOW Vakfı, Covid-19'un getirdiği ve şiddetlendirdiği ayrılık, yoksunluk ve eşitsizliğe yanıt olarak dünya çapında kadın ve kızlara odaklanan ilk çevrimiçi festivali WOW Global 24'ü duyuruyor. 27 ve 28 Haziran tarihlerinde, Birleşik Krallık merkezli WOW Vakfı önderliğinde 24 saat boyunca tüm saat dilimlerinde düzenlenecek festival, Türkiye, ABD, Pakistan, Ürdün, Nijerya, Birleşik Krallık, Brezilya, Avustralya ve Hindistan’dan ekiplerin kürasyonuyla hayata geçiriliyor. İki gün boyunca thewowfoundation.com web sitesi üzerinden ücretsiz olarak izlenebilecek WOW Global 24’te, 27 Haziran Cumartesi günü 18.00-20.00 saat aralığında ise Türkiye’den alanında uzman kültür-sanat profesyonelleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan uzmanlar, performanstan söyleşiye filmden tiyatroya uzanan birçok içerikle dahil olacak.

Kalben ve Gaye Su Akyol’dan WOW Global 24’e özel mesaj

Kadınlar ve kızlara odaklanan ilk küresel dijital festival olan WOW Global 24, canlı yayınla dünyayı gezecek ve içerisinde olduğumuz pandemi döneminde, dünya çapında kadınlar ve kızlara neler olduğunun gerçekçi bir resmini çizecek. Festival kapsamında Türkiye’ye ayrılan iki saatlik bölüm, şarkıcı Gaye Su Akyol’un açılış videosuyla başlayacak. Programa katkı sağlayan kurum ve kişiler; Barış İçin Müzik Orkestrası, #Susmabitsin platformu, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Kardeş Türküler, Havle Derneği, şef Takuhi Tovmasyan, gazeteci Pınar Öğünç, Sabancı Vakfı, Hrant Dink Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, İKSV, Engelli Kadınlar Derneği’ni temsilen klinik psikolog Beyza Ünal ve Erişilebilir Her Şey inisiyatifi olacak. Türkiye’ye ayrılan bölüm, şarkıcı Kalben’in Dünya Kadınları Festivali’ne özel mesajı ile son bulacak.

WOW İstanbul küratörü ve British Council Sanat Direktörü Esra A. Aysun ve WOW İstanbul danışma kurulu üyeleri Asena Günal, Rümeysa Çamdereli, Özlem Ece Aydınlık ve Ülker Uncu’nun katkıları ve British Council Sanat Müdürü Su Başbuğu’nun yapımcılığındaki programda, Türkçe olarak gerçekleştirilecek performans, konuşma, müzik, tiyatro, söyleşi, film gösterimi ve daha fazlası, İngilizce altyazıyla tüm izleyicilerin erişimine sunulacak. Etkinlikler; dayanıklılık, liderlik hikayeleri ve 'daha iyiyi inşa etme' üzerine başarılı örnekleri göz önüne koymaya çalışacak.

Dünyanın dönüşüyle hareket eden ve eş zamanlı iki kanaldan canlı yayın yapan festival

Kadınların başarılarını kutlamak ve desteklemek üzere hayata geçirilen Women of the World (WOW) Festivali, bu sene 10. yıldönümünü kutlarken, Covid-19’un dünyadaki kadınlar ve kızlar üzerindeki yıkıcı etkisini, WOW Global 24 ile ele alıyor. Festivalin odak noktası, dünya döndükçe hareket etmesi olacak. WOW Global 24, aktivistler, düşünürler, sanatçılar ve eğitimcilerden, ‘Kriz zamanında kadınlar ve kız çocukları’ temasıyla düşüncenin nasıl eyleme geçirilebileceğini dinleyecek. İzleyiciler, iki gün boyunca eş zamanlı ve kesintisiz olarak canlı yayında küresel ve yerel kanal olmak üzere, iki kanaldan festivali takip edebilecek. Küresel kanal; eğitim, adalet, iklim, sağlık, ekonomi ve şiddet gibi altı ana konuya odaklanırken, yerel kanal; WOW hareketinin bir parçası olan Türkiye, Birleşik Krallık, ABD, Avustralya, Pakistan, Bangladeş, Nepal, Sri Lanka, Hindistan, Orta Doğu, Nijerya, Brezilya ve Pasifik'ten katkılar sunacak.

WOW Global 24 ile ilgili konuşan WOW Vakfı Kurucusu Jude Kelly: “Kadınları, sivil toplumu ve hükümetleri birbirine bağlamak ve kadın öykülerini dünya çapında gelecekteki planlamanın merkezinde tutmak için artık her zamankinden daha fazla topluluklar bulmamız gerekiyor. 'Neyi değiştirmemiz gerekiyor ve nasıl' diye sormamız ve dinlememiz için çok iyi bir fırsat. Birkaç kuruluş gibi WOW Vakfı da sadece birkaç hafta içinde canlı etkinliklerden çevrimiçi yayına geçmek zorunda kaldı. Mevcut toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorunlarının Covid-19 krizi tarafından ortaya çıktığı ve şiddetlendiği bir dönemde, kadınları ve kızları birbirine bağlamak için dijital kaynakları kullanmamız çok önemli” dedi.

WOW Global 24, WOW Vakfı’nın küresel kurucu ortağı Bloomberg ve Moody's tarafından desteklenmektedir. WOW İstanbul programlaması, British Council desteği ile gerçekleşmektedir.

Hibya Haber Ajansı