Günlük strateji

gunluk-strateji--26022010

Günlük strateji

BIST100 endeksi dün işlemleri %0,37 oranında kayıpla 114.364 puandan tamamlayarak 2020 kazançlarını geri verdi. Endeksin günlük hareket bandı 113.850-115.991 aralığında gerçekleşti. Bankacılık endeksi %0,76 azalış, Sınai endeks ise %0,04 oranında artış ile günü tamamladılar. Küresel piyasalarda dün, koronavirüsün Çin dışındaki ülkelere de sıçramasının ardından, farklı ülkelerde de karantina uygulamalarının olabileceği endişesiyle risk iştahı azaldı. IMF salgının küresel GSH'de 1 trilyon doların üzerinde erime meydana getirebileceğini kaydederek, dünya ekonomisi için büyüme tahminini düşürdü. Altın fiyatları, koronavirüs endişeleri ile artan güvenli liman alımlarının desteği ile sert yükselişinin ardından dün geri adım attı. Almanya ekonomisi 2019 yılının son çeyreğinde azalan tüketimin etkisiyle duraksadı. Büyüme yıllık bazda ise beklentilere paralel olarak %0.3 oldu. Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Conference Board'un raporuna göre, tüketici güven endeksi şubatta önceki aya kıyasla 0,3 puan artarak 130,7 oldu, 132,6 olarak belirlenen piyasa beklentisinin altında kaldı. ABD’de bu sabah açıklanan verilere göre, S&P CaseShiller konut fiyat endeksi, 20 kentte Aralık 2019'da yıllık bazda %2,9, ülke genelinde ise %3,8 artış gösterdi. ABD Federal Konut Finansman Ajansı'nın verileri ise ülkedeki konut fiyatlarının 2019'un 4'üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %1,3 arttığını ortaya koydu. FED Richmond şubesince hazırlanan imalat endeksi de şubatta -2 seviyesine düştü. Söz konusu endeks ocak ayında 20 değerini almıştı. İtalya'nın Asya dışında en fazla sayıda Kovid-19 vakasının görüldüğü ülke olması ile birlikte Avrupada endeksler dün de düşüşüne devam etti. Yurtiçi piyasalarda dün, USD/TRY, jeopolitik riskler ve koronavirüsü nedeniyle daralan risk iştahından negatif etkilenmeye devam etti. TCMB’nin faiz indirimlerinin ardından TL’nin reel faiz desteğinden de mahrum kalması TL’nin daha fazla baskı altında kalmasına yol açmakta. TCMB Başkanı Murat Uysal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısında konuştu. Uysal konuşmasında, "Enflasyon görünümü en son enflasyon raporundaki tahminlerle uyumlu. Reel döviz kurunda mevcut seviye rekabet gücünü destekliyor. Dengelenme sürecinde net ihracat katkı yaptı" dedi.

Asya borsaları satıcılı seyrediyor. Küresel risk iştahındaki azalış ve Asya borsalarındaki zayıf görüntü BIST100 endeksinde açılışın satıcılı olacağına işaret etmektedir. Gün içinde 113.400 (kanal desteği) - 115.000 bandı dışındaki hareketlerin teknik yönde belirleyici olacağını düşünmekteyiz. Yurtiçi piyasalarda bugün TSİ 14'de şubat ayı PPK Toplantı Özeti takip edilecek. İdlib konusunu görüşmek üzere, Rusya'dan heyet gelecek. Dörtlü Zirve (5 Mart) öncesinde bu hafta gerçekleştirilecek Rus heyetleriyle yapılacak görüşmeler yakından izlenecek

Veri gündemi: Bugün Fransa’da Tüketici Güveni Endeksi, ABD’de konut verileri yakından takip edilecek. Yurtiçinde ise Coca Cola 2019 4. Çeyrek Bilançosunu açıklayacak.

Kaynak:Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı