Edip Gayrimenkul, AVM kiracılarından nisan kirası almayacak

edip-gayrimenkul-avm-kiracilarindan-nisan-kirasi-almayacak-15042006

Edip Gayrimenkul, AVM kiracılarından nisan kirası almayacak

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş, AVM kiracılarından nisan ayı kirası almayacak.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle, bağlı ortaklığa ait 212 Outlet İstanbul Alışveriş Merkezi kiracılarının bir kısmının kamu otoritesinin 16.03.2020 ve 18.03.2020 tarihli genelgelerine zorunlu uyarak, bir kısmının ise tek taraflı insiyatifleriyle mağazalarını kapattığı bildirildi.

Alışveriş merkezindeki mağazaların market, eczane ve yapı marketi hariç olmak üzere tamamının bugün itibariyle kapalı olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Kira sözleşmelerimizden kaynaklı yükümlülüklerimiz ve sorumluklarımız gereği bir AVM yatırımcısı olarak içinde birçok sektörü barındıran alışveriş merkezimizi kendi tek taraflı irademizle kapatma insiyatifini kullanmamız hukuki açıdan mümkün olmamıştır. Bu sebeple şirketimiz kamu otoritesinden bir yönlendirme gelene kadar AVM'yi bugünkü durumunda tutmaya devam edecektir. Ayrıca, bu zor dönemde kiracılarımızın nakit akışlarını yönetebilmeleri, planlama yapabilmeleri ve istihdama destek verebilmeleri amaçlarıyla 2020 Nisan ayında kira alınmamasına karar verilmiştir.''


Hibya Haber Ajansı