Ofise gitmeden, çıktı almadan imzala

ofise-gitmeden-cikti-almadan-imzala-29032010

Ofise gitmeden, çıktı almadan imzala

Koronavirüs salgınının etkisinin sürdüğü ülkemizde uzmanlar evlerden çıkılmamasını öneriyor. Evden çalışma eğiliminin arttığı şu günlerde ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip e-imzaya ilgi artmış durumda. Elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, elektronik ve mobil imza altyapısı ile imza süreçlerini kolaylaştıran Letsign platformunu ücretsiz kullanıma açtı. Platform, istenilen zaman ve istenilen yerde yasal geçerli imza atılmasını sağlıyor.

 

Yasal geçerli e-imza herkese ücretsiz

Şirketlerin olduğu kadar, çalışanların da yeni iş süreçlerine uyum sağlamalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirten E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, ”İmzaları kağıt ortamından dijitale taşıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde imzaların uzaktan atılıp iş süreçlerinin kesintiye uğramaması için LetSign platformunu tüm kullanıcılar için Nisan ayının sonuna kadar ücretsiz sunacağız.” bilgisini verdi.

 

 

Kâğıtlarda 24 saat aktif kalabiliyor

Koronavirüsün bakır yüzeylerde 4 saat, plastik ve paslanmaz çelik yüzeylerde 2-3 gün, kağıt ve kartonlarda ise 24 saat yaşayabildiğini belirten uzmanlar, elden ele dolaşan kâğıtlardan uzak durmanın bireysel olduğu kadar toplumsal sağlığımızın üzerindeki etkisine dikkat çekiyor. İmza ve onay işlemlerinin yoğun olduğu departmanlar veya meslek grupları kâğıt çıktılara daha sık temas ediyor. İçinde bulunduğumuz dönemde bu riski minimize etmek için en sağlıklı çözümlerden biri, elektronik imza kullanmak.


Hibya Haber Ajansı