Küresel risk iştahı güçlü bir toparlanma kaydetti

kuresel-risk-istahi-guclu-bir-toparlanma-kaydetti-25032009

Küresel risk iştahı güçlü bir toparlanma kaydetti

Piyasa Gündemi

Son dönemde ekonomileri desteklemeye yönelik adımlar gelirken, önceki gün açıklanan Fed’in sınırsız parasal genişleme hamlesi ve ABD’de 2 trilyon dolarlık teşvik paketine yönelik olumlu beklentilerin etkisiyle risk iştahı dün toparlanma kaydetti. Bu sabah da Beyaz Saray ve Demokratların teşvik paketinde anlaştığı kaydediliyor. Bununla birlikte salgına ilişkin gelişmeler de gündemdeki yerini korumaya devam edecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Sektörel Güven Endeksleri Önem: Orta
•    15:30 ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Şubat ayı ortasından bu yana neredeyse tepkisiz düşüş gösteren küresel hisse piyasalarında dün güçlü yükselişler yaşandı. Merkez bankaları ve hükümetlerden ekonomileri desteklemeye yönelik atılan adımlar risk iştahında toparlanmayı beraberinde getirdi. BIST-100 Endeksi de dün günü %5,98’lik yükselişle 89.286 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %11’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri bir miktar satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,47 – 6,48 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,45'li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Piyasalardaki fiyatlamalarda tarihi volatilite devam ediyor. ABD’de Fed’in sınırsız tahvil alımı ve hükümetin 2 trilyon dolarlık paketi tarihin en hızlı yükselişlerinden birini getirdi. Dün buradaki olumlu hava BIST’te de etkili olurken, BIST’te bu olumlu havanın devamını bugün de açılışta görmeyi bekliyoruz. Dünkü kapanışın 89 bin üzerinde olması olumlu iken bugün 92 bin izleyeceğimiz ilk önemli seviye olacak. 92 bin üzerinde 98-100 bin aralığı gündeme gelebilir. Aşağıda ise dünkü kapanışın bulunduğu 89 bin civarı ilk önemli desteğimiz olacak. Bu seviyenin altında görünümün yeniden bozulacağı göz önünde bulundurulmalı.  

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı