Yaşadıklarımız güçlü sosyal devletin önemini ortaya koydu

yasadiklarimiz-guclu-sosyal-devletin-onemini-ortaya-koydu-08042002

Yaşadıklarımız güçlü sosyal devletin önemini ortaya koydu

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaşanılanların güçlü devletin, güçlü sosyal devletin önemini ortaya koyduğunu bildirdi.

Altun, ''Kovid-19 Tecrübeleri ve Salgına Karşı Mücadelede Uluslararası İş Birliği'' başlıklı video konferansın kapanışındaki konuşmasında Türkiye olarak Kovid-19 salgınını kontrol altına almak, etkilerini azaltmak için uğraştıklarını, tek bir vatandaşı dahi kaybetmemek için yoğun bir gayret sarf ettiklerini söyledi.

Bu noktada sağlık çalışanlarının çok büyük emeği, inanılmaz fedakarlıkları bulunduğunu aktaran Altun, her birine şükran borçlu olduklarını dile getirdi.

Altun, bütün kademedeki sağlık çalışanları için bunun ifade edilmesi gerektiğine işaret ederek, ''Cumhurbaşkanımız başından itibaren şu 4 hususun çok önemli olduğunu vurguladı. Kamu düzeninin korunması, sağlık sisteminin etkin şekilde işletilmesi, gıda, sağlık ve temizlik tedarik zincirinin ayakta tutulması, sosyal izolasyon ve sosyal mesafenin sağlanması. Bu dört hususun tesisi noktasında devlet çok ciddi bir gayret gösterdi, göstermeye devam ediyor. Çünkü bu salgınla mücadele edilmesi, salgının etkilerinin kontrol altına alınması noktasında bu hususlar çok önemli. Bir taraftan da siyasi birliğimizin, ekonomimizin, toplumsal
yapımızın, sağlık sistemimizin ayakta tutulması ve yarına yine güçlü bir şekilde bırakılması açısından bu hususla çok önemli.'' dedi.

Bütün bu yaşanılanların güçlü devletin, güçlü sosyal devletin önemini ortaya koyduğunu belirten Altun, şöyle konuştu:

''Biz politikalarımızı hayata geçirirken bir taraftan güçlü sosyal devlet ilkesini, bir taraftan da bireysel özgürlükler anlayışını bir arada götürerek, herhangi bir şekilde bireysel özgürlük anlayışını da zedelemeden tedbirlerimizi almayı esasa aldık. Bu noktada Cumhurbaşkanımızın çok titiz bir yönetim anlayışı olduğunu da açık ve net bir şekilde ifade etmemiz gerekir. Bütün bunlar niye güçlü bir devlet ve niye güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacımı olduğunu çok net ortaya koymuştur. Bütün bu yaşananlar aynı zamanda Türkiye’nin şehir hastanelerinin de içinde olduğu sağlık devrimiyle neyi başardığını ortaya koymuştur. Bütün bu süreçte Türkiye bu mücadeleyi verirken vatandaşının tek bir kuruş talep etmeden çok ciddi bir mücadele verdi, vermeye devam ediyor. Tabi ki bu süreç Cumhurbaşkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür' söyleminin ne kadar gerçekçi bir söylem olduğunu da ortaya koydu. Şu anda dönüp baktığımızda neden dünyanın 5'ten büyük olduğunu anlıyoruz. Şu an itibarıyla neden tek tarafı bir düzenin olmayacağını, olmaması gerektiğini anlıyoruz. Çünkü ne olursa olsun tek taraflı ve korumacı bir anlayışın olduğu bir dünya böylesi bir sorunla mücadele edemez. Bu sorunla mücadele etmek ve insanlığın bir arada kalmasını, barış içinde olmasını temin etmek farklı aktörlerin iş birliği ile mümkün. Bunu çok net bir şekilde gördük. Cumhurbaşkanımız süreci başından itibaren yönetti, yönetmeye de devam devam ediyor. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla etkin bir koordinasyonla süreç yürütülüyor. Özellikle bu hususun vatandaşlarımızın açısından ne denli önemli olduğunu bildiğim için bir kez daha vurgulamak istiyorum. Cumhurbaşkanımız süreci etkinlikle ve güçlü bir şekilde yönetiyor. Bütün dünyanın bu salgından bu tehditten bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum. Umuyorum daha güzel günler bütün dünyayı, insanlığı bekliyor.''


Hibya Haber Ajansı