Ons altın teknik analizi

ons-altin-teknik-analizi-11091906

Ons altın teknik analizi

Gün açılışından itibaren yukarı yönlü hareketler oluşan emtiada, sabah saatlerinde Çin Yönetimi’nin; ABD’den alınan bazı gıda ve yağ ürünlerine yönelik 17 Eylül’den itibaren muafiyet uygulayacağına dair gelen haber akışları ile kısmi geri çekilmeler oluştu.

Keza, Anlaşmasız Brexit’e dair azalan risklere; Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton’un görevden alınmasıyla İran Nükleer Anlaşması konusunda da pozitif gelişmeler olabileceğine dair ihtimaller de eklenince satıcılı işlemler destek gördü.

Gerek Çin’in uygulayacağı muafiyetlerin önemli mal gruplarına yönelik olmadığının ortaya çıkması, gerekse ABD ‘li yetkililerin uzlaşmaya açık söylemlerine karşın İran tarafından gelen mesajların küresel risk alma iştahına pozitif katı yapmaktan uzak olması borsalar üzerindeki baskıyı devam ettirdi ve Değerli Metal de alıcılı seyrini muhafaza etti.

Günün kalanında da yine; başta Ticaret Savaşları, İran Nükleer Anlaşması ve Brexit olmak üzere küresel ekonomik görünüme etkisi açısından önem arz eden risk unsurlarının durumunu takipte olacağız. Keza, ABD’de açıklanan ÜFE verileri sonrasında yarınki TÜFE datalarına dair beklentilerle FED’in 18 Eylül FOMC kararlarına dair ortaya çıkacak öngörüler ile yine yarınki ECB kararları gibi diğer majör merkez bankalarının bu ayki toplantılarına dair projeksiyonlar da Sarı Metal’de oynaklıklara neden olabilir.

Teknik olarak ise kısa vadeli yukarı yönlü kanalın test ediliğini görmekteyiz. 1490 altı kalıcılıklar bu kanalın bozulmasını sağlayabilir ve satış yönlü işlemler artış gösterebilir. Böyle bir durumda ise 1485, 1480, 1477 ve 1472 destek seviyeleri izlenebilir. Toparlanma hareketleri görebilmemiz içinse tekrardan 1500 seviye üzerinde fiyatlanmalar görmemiz gerektiğini düşünmekteyiz. Bu durumun sağlanması halinde ise 1506, 1510, 1514 ve 1519 direnç seviyeleri ilk etapta önemli olabilir.

Işık Menkul Değerler