Dubai’de AKSA rüzgârı

dubaide-aksa-ruzgri-10032010

Dubai’de AKSA rüzgârı

Türkiye’nin lider jeneratör üreticisi Aksa, Ortadoğu’nun en önemli fuarlarından biri olan ve bu yıl 03-05 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenen Middle East Energy 2020 Fuarı’nda yerini aldı. Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai World Trade Center’da düzenlenen 45. Middle East Energy 2020, yenilenebilir enerji sektörü ve aydınlatma endüstrisi de dahil olmak üzere bölgede elektriğin üretimi, iletimi ve dağıtımını kapsayan en büyük fuar olma özelliğini taşıyor. Middle East Energy 2020, 130 ülkeden katılım gösteren, enerji sektöründe yerel, bölgesel ve uluslararası alanda faaliyet gösteren 1100 firmayı bir araya getirdi. Üç günlük fuar süresince düzenlenen seminerlerde, Ortadoğu elektrik sektörünü yönlendiren isimler, sektördeki son eğilimler ve teknolojik yeniliklerle ilgili, katılımcılara bilgi paylaşımı yapıldı.

 

Aksa Jeneratör’ün uzun yıllardır Ortadoğu’da güçlü olarak yer aldığı pazarlar arasında olduğunu belirten Aksa Jeneratör Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Rıdvan ÖzerMiddle East Energy fuarına bu yıl 18. kez katılım gösterdiklerini belirterek “Ortadoğu, Aksa Jeneratör’ün büyümesinde önemli bir yeri olan, değerini daima koruyan bir pazar. Bölgenin en önemli fuarında yer alarak üstün teknoloji ürünlerimizi bölgedeki endüstri liderlerinin dikkatine sunuyor, ürünlerimizi yeni potansiyel alıcılara anlatma imkânı buluyoruz. Öte yandan enerji sektörü trendlerini izleyerek geliştirdiğimiz yeni ürünlerimizi de ziyaretçilerle buluşturuyoruz” dedi. Fuarda enerji sektöründe sürdürülebilirlik ve düşük karbon salımı trendlerinin öne çıkması ile hem ziyaretçilerin hem de katılımcıların bu alana ilgi gösterdiğine dikkat çeken Özer “Bu çok önemli bir trend ve biz de tüketicilerin enerji verimliliği ve düşük karbon salımı sağlayan ürün tercihleri doğrultusunda kendimizi geliştiriyor, yeni sistemler üzerinde çalışıyoruz” dedi.

 

AKSA Jeneratör Hakkında

1968 yılında Ali Metin Kazancı’nın kurduğu elektrikli motor fabrikasıyla üretim yolculuğuna başlayan AKSA, 1984 yılında ilk jeneratörünü üretti ve kısa zamanda elektrik enerjisi temini için makine ve donanım üretimi konusunda uzmanlaşarak, dünyadaki sayılı jeneratör üreticilerinden biri oldu. 1994 yılında Aksa topluluğunun Kazancı Holding adı altında birleşmesi ve yeni organizasyonu ile Aksa Jeneratör bugünkü yapısına ulaştı. Uzun yıllardır Türkiye jeneratör pazarının lideri olan Aksa, 3 kıtada üretim ile 170 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Üretiminin yüzde 65’ini ihraç eden Aksa Jeneratör; İstanbul dışında Çin’de ve Amerika’da bulunan üretim tesisleriyle, Asya, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’da bulunan 19 ofis ve 4 temsilciliği ile küresel sektörde ilk 5 firma arasındadır. Doğal gazlı jeneratörlerin dünyadaki ilk üreticilerinden biri olan Aksa Jeneratör senkron jeneratör projelerinde tartışmasız üstünlüğünü korurken, Ar-Ge yatırımları ile daha düşük yakıt sarfiyatlı, daha düşük ses seviyeli ve çevre dostu jeneratörler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.


Hibya Haber Ajansı