Ons altın gün sonu teknik değerlendirme

ons-altin-gun-sonu-teknik-degerlendirme-13091906

Ons altın gün sonu teknik değerlendirme

Ticaret savaşları gibi risk unsurlarında yeniden pozitif tarafa doğru geçilmesi emtia açısından; bir yandan fiziki talep artışı olabileceği umudu ile fiyatları yukarı yönlü desteklerden, diğer yandan ise küresel risk alma iştahında artışa neden olarak yatırımcıların borsalara yönelmesini ve bu bağlamda son 13 ayda 400 Dolar’a yakın ralli yapan Değerli Metal’de düzeltme hareketlerini beraberinde getiriyor.

Bugün de; Çin tarafının ABD’den alacağı bazı gıda ürünlerine daha muafiyet getireceği yönündeki haber akışları dikkat çekerken, fiziki talebe yönelik olumlu beklentilere karşın; borsalara gelen talep, emtiadaki yukarı yönlü atakları sınırlandırdı. ABD’de açıklanan Perakende Satışlar dataları ile de Sarı Metal’de oynaklıklar oluştu.

Günün kalanında; gerek küresel risklere dair gelişmeler, gerekse ABD’de açıklanan veriler sonrasında FED’in önümüzdeki hafta açıklayacağı FOMC kararlarına dair öngörüler ile fiyatlamalar şekil bulabilir. Bu bağlamda Dolar Endeksi ve tahvil piyasası hareketleri diret fiyatlamalara etki edebileceği gibi, borsalarda oluşan hareketler ise dolaylı yoldan oynaklıklara neden olabilir.

Teknik olarak aşağı tarafta 1485 desteğini geri takip ediyoruz. Özellikle buranın kırılması geri çekilmeleri hızlandırabilir ve ilk etapta 1470 noktası hedef haline gelebilir. Ancak bu seviye öncesinde 1494 ve 1490 ara destekleri izlenebilir. Yukarı yönlü ataklarda ise 1505, 1508, 1514 ve 1520 dirençleri izlenebilir. Toparlanma hareketlerinin devam edebilmesi için 1520 üzerinde kalıcılık görmemiz gerekebilir.

HİBYA Haber Ajansı