Kadın dayanışmasından doğan bir başarı öyküsü

kadin-dayanismasindan-dogan-bir-basari-oykusu-05032005

 Kadın dayanışmasından doğan bir başarı öyküsü

Hilton İstanbul Bosphorus’un gözde mekanlarından Lalezar, Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği Yerel Mutfak Global Lezzet projesi kapsamında bu kez rotasını, son dönemde Doğu Ekspresi ile gittikçe popüler hale gelen Kars’a çevirdi. 4 Mart Çarşamba günü, seçkin davetlilerin ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen tanıtım gecesi, Hanımeli Kars Mutfağı kadın çalışanlarının başarı öyküsüne de sahne oldu.

Yaklaşık iki yıl önce hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” ile yöresel mutfakları gelecek nesillere aktarmayı ve bu yolla kadın girişimcileri desteklemeyi hedefleyen Hilton İstanbul Bosphorus, projenin yedinci durağında mutfağını, Kars’ın ilk kadın restoranı olan Hanımeli Kars Mutfağı’nın kadın girişimcilerine emanet etti.

5-6-7 Mart tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus’ta yer alan Lalezar için Kars’ın birbirinden özel yöresel yemeklerinden oluşan özel bir menüyü hayata geçiren Hanımeli Kars Mutfağı kadın çalışanları, projenin lansman gecesinde duygu dolu anlar yaşadı.

“Kadın emeğini paraya dönüştürmek için yola çıktım”

Açtığı restoran ile kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden birini sergileyen Hanımeli Kars Mutfağı’nın sahibi Dilek Adıgüzel “Kars’ın yöresel lezzetlerini profesyonel bir mutfağa taşıyan ilk kadın restoranıyız. Kadın emeğini paraya dönüştürmek için yola çıktım. Amacımız annelerimizin, kadınlarımızın ayakta kalması ve bağımsızlıklarını kazanması… Kars’ı tanıtmak içinse elimden gelen her şeyi yapıyorum” diyor.

Kadınların ekonomik yönden bağımsızlıklarını kazanmalarını her daim destekleyen Hilton İstanbul Bosphorus, belli aralıklarla gerçekleştirdiği “Yerel Mutfak, Global Lezzet” projesiyle hem yerel mutfakları gelecek nesillere aktarıyor hem de bu yolla kadın girişimcilere desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar, Adana, Seferihisar, Giresun, Mardin, Antakya ve Trabzon’un yöresel lezzetlerini Lalezar misafirleri ile buluşturan Hilton İstanbul Bosphorus, 5-6-7 Mart tarihlerinde Kars mutfağının en özel tatlarını, tadına doyulmaz bir sofrada deneyimlemek isteyen tüm lezzet tutkunlarını bekliyor.


Hibya Haber Ajansı