ABD’de marketlerde alışveriş yapan sayısına sınırlama

abdde-marketlerde-alisveris-yapan-sayisina-sinirlama--22032010

ABD’de marketlerde alışveriş yapan sayısına sınırlama

BOSTON (HİBYA) - 27 binden fazla Koronavirüs (KOVİD-19) vakasının tespit edildiği, 300’den fazla ölümün yaşandığı ABD’de halkın marketlere erişiminde alınan tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı. Bazı marketlerde uygulamaya koyulan yeni sisteme göre, aynı anda alışveriş yapan insan sayısına sınırlama getirildi.
Dünya genelinde 300 binden fazla kişinin yakalandığı ve 13 binden fazla ölüme sebep olan KOVİD-19, ülkelere, vatandaşlarını koruma konusunda en sıkı tedbirleri aldırtıyor.

(Fotoğraf-1 ve 2) : Boston’da marketlerdeki tartıllarak satılan büfe yemeklerini virüs gerekçesiyle kaldırıldı.


Bu kapsamda ABD’nin bazı eyaletlerinde bazı marketler, aynı anda alışveriş yapan müşteri sayısına sınırlama getirdi.
Geçilen yeni sisteme göre market kapılarında bekleyen görevliler, içeri giren müşteri trafiğini kontrol ediyor.
Örneğin ABD’nin önde gelen marketlerinden Trader Joe’s’un kapısında bekleyen görevliler, gelen müşterilere kapıda ellerini dezenfekte etmeleri için önce ıslak mendil veriyor, ardından bir başka müşteri alışverişini bitirip marketten ayrıldıktan sonra diğer müşterinin içeri girmesine izin veriyor. 

(Fotoğraf 3- Ürün satışlarına limit getirldi.)

(Fotoğraf-4 60 yaş üstü alışverişe bir saat erken başlayacak)

Market kapılarında kuyrukların oluşmasına sebep olan yeni sistemde, aynı anda bir markette alışveriş yapan müşteri sayısının belirli bir seviyede tutulması sağlanıyor. 
Öte yandan diğer bazı marketler de açılış kapanış saatlerine düzenleme getirdi.
Buna göre ABD’li süper market zinciri Whole Foods’ta 60 yaş üstü bireyler, diğer insanlara göre 1 saat önce alışverişe başlayabilecek.

(Fotoğraf-5 Mağazalar kapatıldı.)


Marketteki yeme-içme alanlarının da kapatıldığı yeni düzenlemede, sıcak ve soğuk yemeklerin olduğu büfeler bir süre hizmete ara verecek.
Hibya Haber Ajansı