Milli Dayanışma Kampanya’sına 846 milyon TL bağış yapıldı

milli-dayanisma-kampanyasina-846-milyon-tl-bagis-yapildi-02042010

Milli Dayanışma Kampanya’sına 846 milyon TL bağış yapıldı

İletişim Bakanlığı Resmi Twitter hesabından yayınlanan açıklamaya göre, 30 Mart’ta Koronavirüs (KOVİD-19) ile mücadele etmek amacıyla başlatılan bağış kampanyası 3 gün içerisinde 846, 606, 155 TL topladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve kendisinin de 7 aylık maaşı ile katıldığı “Milli Dayanışma Kampanyası” hem kamuoyu hem de Medya tarafından büyük çapta desteklenirken, kendi bünyelerinde bağış kampanyalarını yürüten kuruluşlar ve belediyeler tarafından da eleştiri konusu oldu.
 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendi bağış kampanyalarının banka hesaplarının İç İşleri Bakanlığı tarafından kapatıldığını belirtmişti.
İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve İç İşler Bakanlığı yetkilileri ise, Belediyeler tarafından yürütülen kampanyaların yasal olmadığını ve gerekli izinleri almadıkları sebebiyle banka hesaplarının kapatıldığını belirtti. İç İşleri Bakanlığı, konu ile ilgili resmi Twitter hesaplarından ve resmi sitelerinde bağış ve yardım toplama yasalarının detaylarını özetleyen duyurular yayınladılar.

Hibya Haber Ajansı