Ali Express Türkiye CEO’su Genç MÜSİAD üyelerine pandemide e-ihracatı anlatacak

ali-express-turkiye-ceosu-genc-musiad-uyelerine-pandemide-e-ihracati-anlatacak-09042002

Ali Express Türkiye CEO’su Genç MÜSİAD üyelerine pandemide e-ihracatı anlatacak

Pandemi nedeniyle ertelenen Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nin ana teması olan “Yeni Nesil, Yeni Vizyon - NextGen” bu süreçte çevrimiçi yayınlara dönüşüyor. Bu akşam saat 20.00’de yapılacak ilk yayının konuğu Ali Express Türkiye CEO’su Yaman Alpata olacak. Alpata Genç MÜSİAD üyelerine ‘Koronavirüs ve e-ihracat’ başlıklı bir konuşma yapacak.

Genç MÜSİAD tarafından genç girişimcileri ve iş adamlarını bir araya getirerek deneyimlerini geliştirmek için 2008 yılından bu yana düzenlenen Genç İşadamları Kongresi bu yıl pandemi nedeniyle ertelendi.Dernek bu yıl kongrenin ana teması olan “Yeni Nesil, Yeni Vizyon - NextGen”i çevrimiçine taşıma kararı aldı. Her ay düzenli olarak yapılacak çevrimiçi konuşmalarda alanında liderler, @GencMusiad Instagram canlı yayınında tecrübelerini anlatacaklar.

Bugün (9 Nisan 2020 Perşembe) saat 20:00’de yapılacak ilk buluşmanın konuğu ise Ali Express Türkiye CEO’su Yaman Alpata olacak. Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Erdem Dereli’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk buluşmada Alpata, koronavirüs döneminde e-ihracatın durumunu, beklentileri yaşadıklarını ve kendi tecrübelerini aktaracak.

Yaman Alpata – CEO, Ali Express Türkiye CEO

Yaman Alpata, yeni işlerin başarılı bir şekilde inşa edilmesi, ortaklıklar oluşturulması ve dijital ekosistemlerde yeni gelir akışları oluşturma konusunda 15 yılı aşkın iş tecrübesine sahip, büyüme odaklı, yıkıcı bir kurumsal girişimcidir. 1998'de Alman Lisesi ve 2002'de Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Kariyerine Deloitte'de başladıktan sonra, Turkcell, Doğan Holding ve Türk Telekom gibi Türkiye'nin en büyük şirketlerinde pazarlama ve iş geliştirme yönetimi rollerinde, İddaa, Nesine, D-Smart, Tivibu gibi dijital işletmeler kurup büyütme ve Türkiye'nin dijitalleşmesine yardım etti. Daha sonra Türkiye'nin Trendyol ve Hepsiburada'daki gelişen e-ticaret ekosisteminde üst düzey roller üstlendi. Alpata, Türkiye'nin e-ticaret tarihinde bir kilometre taşı olan Türkiye'nin ilk büyük Cuma kampanyası “Efsane Cuma” yı 2016 yılında yönetti. Daha sonra Hepsiburada için sınır ötesi e-ticaret pazarını başlattı. Alpata, Alibaba Group'tan bir iş teklifi üzerine bir yıl önce Çin'e taşındı. Şu anda, Hangzhou'daki Alibaba Genel Merkezi'nde çalışıyor ve ana odak noktası, tüm dünyadaki yerel markaların AliExpress aracılığıyla küresel olarak satmasına yardımcı olmaktır. İngilizce, Almanca akıcı bir şekilde konuşabilen ve Çince öğrenmeye başlayan Alpata, evli ve bir kız çocuk babasıdır.


Hibya Haber Ajansı