Yardım eli uzatabilecek seviyede olmamızın önemini görüyoruz

yardim-eli-uzatabilecek-seviyede-olmamizin-onemini-goruyoruz-20042001

Yardım eli uzatabilecek seviyede olmamızın önemini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendi kendine yeterli olmanın ötesinde yardım eli uzatabilecek seviyede olunmasının önemini gördüklerini söyledi.

Erdoğan, İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin hizmete alım ve yerli solunum cihazı teslim töreninde video konferans yoluyla yaptığı konuşmada, hastanenin temelini attıkları günden bu yana bu işi başaramayacaklarını söyleyenlerin çıktığına işaret etti.

Bu işi güçlü Türk müteahhitleriyle ve yabancı ortakla başardıklarını anlatan Erdoğan, ''Şimdi ilk etabını bugün açıyoruz, ikinci etabını da mayıs ayının 20'sinde açacağız.
 Dünyanın koranavirüs salgınıyla kavrulduğu bir dönemde bu açılışı yapmamız çok daha önemlidir. Gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde elimizdekinin kıymetini iyi bilmeliyiz.
''dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin yatak ve doktor sayısında değilse bile yoğun bakım yatağı sayısındaki üstünlüğüyle bu sürece oldukça avantajlı girdiğini ifade ederek, ''Şu anda bu hastanemizin 1500'ün üzerinde yatak kapasitesi var. Kendi kendimize yeterli olmanın ötesinde yardım eli uzatabilecek seviyede olmamızın önemini görüyoruz. Yeşilköy'de aynı zamanda hava ulaşımı aynı şekilde Sancaktepe'de hava ulaşımı da olacak şekilde tedbirimizi aldık. Sancaktepe'de 2 ulaşım imkanımız var, malum Sabiha Gökçen ve bir tarafında, kendi bitişiğindeki bir pist var. Yeşilköy'de zaten böyle bir sıkıntımız yok. Bununla uluslararası camiada hizmet verme imkanı sağlayacağız.'' diye konuştu.

Tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği, kamu özel işbirliği yönetimiyle hayata geçirdikleri bu proje kapsamında bugüne kadar 10 şehir hastanesini hizmete aldıklarına değinen Erdoğan, şunları aktardı:

''8 şehir hastanesini yıl sonuna kadar hizmete alacağız. Covid 19 hastalığının teşhisinde çok önemli olan bilgisayarlı tomografi cihazının ülkemizdeki mevcudu tüm Avrupa'daki toplam sayıdan daha fazladır. Sağlık çalışanlarımızın sayısını son alımlarla 1 milyon 100 bine yaklaştırdık. 
Türkiye'nin sağlık alanında harcadığı miktar bugün 190 milyar liraya ulaşmıştır. Sağlık hizmetlerininde memnuniyet oranı ise yüzde 70'lerin üstüne çıktı.
 Şu anda yerli ve milli olmak üzere 100 adet ventilatörü ülkemizde üretmiş vaziyetteyiz. Mayıs sonuna kadar verdikleri söz ayda 5 bin. Tabi ayda 5 bini üretmezlerse bilmeleri gerekir ki hesabını sorarız. Dünya ventilatör noktasında çok sıkıntılar yaşadı, hala da yaşıyor, ama bütün bunlara rağmen biz bu süreyi başarılı bir şekilde atlattık. Şu anda Başakşehir Şehir Hastenemizin 115 ventilatörü geldi, 100 de bugün teslimatı yapıldı ve yine bir bölümü gelecek. Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yanına metro da gelecek.''


Hibya Haber Ajansı