Goldman Sachs, ABD ekonomisinde 2. çeyrekte %5 daralma bekliyor

goldman-sachs-abd-ekonomisinde-2.-ceyrekte-5-daralma-bekliyor-16032010

Goldman Sachs, ABD ekonomisinde 2. çeyrekte %5 daralma bekliyor

ABD'li yatırım bankası ABD ekonomisine ilişkin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti. Goolman Sachs'ın Jan Hatzius başkanlığındaki ekonomik araştırma ekibi CNN kanalına yaptığı açıklamada, ABD'de GSYİH değişimini birinci çeyrekte sıfır, ikinci çeyrekte ise yüzde 5 küçülme şeklinde olacağını öngördüklerini belirtti.
Hatzius, "Bu da bizim 2020 GSYİH büyüme tahminimizi yüzde 1.2'den yüzde 0.4'e indirmemize neden oldu. Ancak, tüm bu rakamların çevresindeki belirsizlik normalden çok daha fazladır" diye konuştu.
Goldman Sachs ekibi, havaların ısınmasının virüsün yayılımını ve dışarıya çıkılmasıyla bireyler arasında sosyal mesafenin artmasının yeni vaka sayısını hızla azaltacağını, ekonomide güçlü bir canlanma ve hızlı büyümenin görüleceğini vurguladı.
Goldman Sachs'ın kıdemli menkul değer stratejisti David Kostin ise, müşterilere yolladığı ayrı bir bilgi notunda. virüs salgınının ekonomik etkilerinin kötüleşmesi halinde S&P 500 endeksinin 2.000 puana kadar düşmesini beklediğini ancak 2020 sonunda 3.200 puana çıkacağını tahmin ettiğini vurguladı.
Hibya Haber Ajansı