Hafta İçi Artan Talebe Karşı Metro Türkiye’den Yeni Adım

hafta-ici-artan-talebe-karsi-metro-turkiyeden-yeni-adim-14042004

Hafta İçi Artan Talebe Karşı Metro Türkiye’den Yeni Adım

Metro Türkiye, koronavirüs salgının ilk gününden bu yana yaptığı düzenlemelerle güvenli ve kaliteli alışveriş deneyimi sunmaya devam ediyor. Hijyen ve dezenfekte çalışmaları, sosyal mesafe işaretlendirmeleri, siperlikli maske ve pleksi cam uygulamaları gibi birçok öncü uygulamayı hayata geçiren Metro, haftaiçi artan yoğunluğa karşı yeni çalışma saatleri düzenlemesine geçti. Bu kapsamda, Ayvalık ve Kuşadası mağazaları dışındaki tüm mağazalar saat 9.00 itibarıyla müşterilere hizmet verecek. Metro Türkiye, müşterilerinin sosyal mesafeye uygun olarak daha sağlıklı ve güvenli şekilde alışveriş yapabilmesi için bu kararı aldığını paylaştı.

14 Nisan 2020 - Türkiye’de 30 yıldır müşterilerine güvenilir bir alışveriş deneyimi sunan Metro Türkiye, koronavirüs salgınına karşı yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Sürecin ilk gününden bu yana düzenli dezenfekte çalışmaları, sosyal mesafe işaretlendirmeleri, uyarı broşürleri ve anonsları, siperlikli maske ve pleksi cam gibi birçok önemli uygulamaya imza atan Metro, müşterilerine daha kaliteli bir hizmet sunmak için mağaza açılış-kapanış saatlerinde değişikliğe gitti. Bu kapsamda, sokağa çıkma yasağı sonrası artan yoğunluk ve talebe karşı, Ayvalık ve Kuşadası mağazaları hariç Türkiye genelindeki tüm Metro mağazaları 15 Nisan itibariyle sabah 09:00’da kapılarını müşterilerine açacak. Böylece, hem sosyal mesafeye uygun şekilde alışveriş yapılabilecek hem de daha fazla müşteriye hizmet verilebilecek.

Mağazaların çalışma saatleri düzenlemesi hakkında konuşan Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai, “Metro Türkiye olarak, müşterilerimizin güvenli ve hijyenik koşullarda alışveriş yapmalarını sağlamak bizim için son derece önemli. Türkiye’de ilk vaka henüz görülmeden önce gerek hijyen ve dezenfekte gerekse stok ve tedarik konularında aldığımız önlemlere ek olarak süreç içerisinde de birçok önemli uygulamayı hayata geçirdik. Hafta sonu yaşanan gelişmeler, normal olarak hafta içinde mağazalarımızda yoğunluğun yaşanmasına ve talep artışına neden oldu. Bu kapsamda, hem sosyal mesafeye uygun bir alışveriş deneyimi sunmak hem de daha fazla sayıda müşterimize hizmet vermek amacıyla mağaza açılış-kapanış saatlerimizi yeniden düzenledik. Bu yeni düzenlemeyle tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini en kaliteli şekilde sağlamak istiyoruz.” dedi. Metro marketlerin metrekare avantajına da değinen Minialai, “Mağazalarımız, toptancı market olmamızın sağladığı avantajla 10 bin m2’ye kadar geniş alanlara sahip. Böylelikle mağazalarımızda sosyal mesafe için oldukça uygun koşullarda aynı anda 500 ile 1.000 kişi arasında kişi ağırlayabiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Metro Türkiye’nin çalışma saatleri düzenlemesi kapsamında İstanbul, Ordu, Trabzon, Kuşadası ve Ayvalık mağazaları dışındaki tüm mağazaların çalışma saatleri 09.00-21.00 olarak belirlendi. İstanbul’daki Metro mağazaları 09.00-20.00 saatleri arasında hizmet verirken, Kuşadası ve Ayvalık mağazaları 10.00-20.00, Ordu ve Trabzon mağazaları ise 09.00-18.15 saatleri arasında tüm müşteriler için açık olacak.


Hibya Haber Ajansı