Sağlık personelinin evine güvenli dönebilmesi için anlamlı işbirliği

saglik-personelinin-evine-guvenli-donebilmesi-icin-anlamli-isbirligi-25032003

Sağlık personelinin evine güvenli dönebilmesi için anlamlı işbirliği

Bella Maison, zor şartlarda çalışmalarını yürüten sağlık profesyonellerine destek olmak amacıyla Lokman Hekim Sağlık Vakfı ile özel bir işbirliği başlattı. A&B İletişim‘in danışmanlığında hayata geçen proje kapsamında yoğun bakım ünitesinde görev yapan doktorlar ve hemşireler için özel hazırlanmış koruyucu tulumların teslimi başladı. İlk etapta 1000 adet koruyucu tulumun teslim edileceği projede, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi görevlisi doktorlar, hemşireler ile sağlık görevlilerine ve ihtiyaç duyulan diğer devlet hastanelerine gönderim yapılıyor.

Proje hakkında bilgi veren Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, “Herkesin, üzerine düşen sorumluluğu kendiliğinden alması gereken günlerden geçiyoruz. Ülkemizin çok büyük bir bölümü evlerinde salgının yayılmasını önlemek için büyük bir mücadele verirken, kahraman sağlık çalışanlarımız aynı mücadeleyi evlerinden uzakta, canlarını tehlikeye atarak gerçekleştiriyor. Bella Maison ailesi olarak, Türkiye'de faaliyetlerimize başladığımız ilk günden beri tüm özenimizi, evleri güzelleştirmek için sarf ettik. Ama öyle bir dönemden geçiyoruz ki bu süreçte herkesin evine sağlıklı dönmesi, bugün bizim için daha önemli. Tam da bu süreçte yollarımız Lokman Hekim Sağlık Vakfı ile kesişti. ‘Sağlığımız size, ihtiyaçlarınız hepimize emanet’ diyerek hastanelerimizin ve sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm Türkiye'nin parçası olmak isteyeceğine inandığımız bir sosyal dayanışma hareketi başlattık. Marka olarak, ilk aşamada Vakfın sahadaki doktorları aracılığıyla belirlenen koruyucu tulum ihtiyacını karşıladık. Süreç içerisinde farklı ihtiyaçlar doğrultusunda desteklerimizi arttırırken, Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın projeleri hakkında, kamuoyunda farkındalık yaratıp birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Bu dayanışma, evde kalanların görevde olanlara bir teşekkür borcudur” dedi.

Lokman Hekim Sağlık Vakfı Genel Müdürü Leyla Şeker de, “1986 yılında genç idealist doktorlar tarafından kurulan Vakfımız, 30 yılı aşkın bir süredir ülkemize sağlık hizmeti sunmak için çalışıyor. Bugüne kadar yüzbinlerce hastaya ücretsiz sağlık hizmeti sunduk, tıp fakültesi öğrencilerine burs verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu zorlu günlerde, toplum sağlığı açısından kritik görevdeki doktorlara ve hemşirelere destek olmak için bu çalışmayı başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Halen sahadaki doktorlarımız aracılığıyla hastanelerin yoğun bakım üniteleriyle yakın temas halindeyiz ve bir ihtiyaç haritası hazırlıyoruz” diye bilgi verdi.

Hibya Haber Ajansı