Altın güçlü duruşunu devam ettiriyor

altin-guclu-durusunu-devam-ettiriyor-05032002

Altın güçlü duruşunu devam ettiriyor

 FED’in sürpriz faiz indirim kararı sonrası hisse senedi piyasalarındaki toparlanma devam ederken, altın tarafında da güçlü duruş sürüyor. 1640,19 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, günün ilk saatlerinde alıcılı seyir neticesinde 1652,81 dolar/onsla günün en yüksek seviyesini kaydetti. Virüs salgının neticesi olarak küresel resesyona engel olmak için birçok ülke ve kurum teşvik paketleri açıklamaya devam ediyor. ABD senatosu virüsle mücadele için 8 milyar dolarlık ek bütçeyi onaylarken, IMF ülkeler için 50 milyar dolarlık faizsiz kredi sağlayabileceğini duyurdu. Kurumlar büyümeyi sürdürmek için çabalamaya devam ederken, altın bu likidite bolluğundan pozitif yönde etkileniyor. Seans 1635,95 dolar/onstan kapatan sarı maden gün sonunda yüzde 0,2 kayıpla seansı tamamladı. 

Gümüş ise dünkü seansa 17,22 dolar/ons seviyesinden başladıktan sonra, 17,33 dolar/onsa kadar uzanarak günün en yüksek seviyesini kaydetti. Gün sonuna kadar bu seviyedeki yerini koruyamayan beyaz maden, 17,21 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla yerinde saymış oldu.

Platin ise önceki gün yeşilde kapatmasına rağmen dünkü seansta tekrardan kırmızıya döndü.  880,09 dolar/onstan güne başlayan platin, 875,90 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,5 kayıp yaşamış oldu.

Paladyum dünkü seansta yeşilde kapatan tek kıymetli maden olurken, üç günlük üst üste kayıp yaşamasına da dur demiş oldu. Paladyum 2489,32 dolar/onstan başladığı seansı, 2541,35 dolar/onstan tamamladı ve yüzde 2 değer kazandı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta genel olarak alış işlemleri gerçekleşirken, fiyatlar dünya fiyatlarının üzerinde 0,50-1 dolar/onsla seyretti. Borsa İstanbul’da İşlem hacmi açısından hareketli bir gün geride kalırken, toplamda 3127 kg altın, 3575 kg gümüş işlemiyle günü tamamladı.

Kaynak:Troy
Hibya Haber Ajansı