Spotify en çok dinlenen kadınları açıkladı

spotify-en-cok-dinlenen-kadinlari-acikladi-07032012

Spotify en çok dinlenen kadınları açıkladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen öncesinde Spotify hem dünya genelinde hem de Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçıları açıkladı. Spotify ayrıca, müzik sektöründe kadınların ne kadar önemli olduğunu vurgulamak üzere Türkiye’de bir kampanya hayata geçiriyor. Dünya Kadınlar Günü kapsamında müzikseverler ile buluşacak kampanyada, Türkiye’de her biri ait olduğu müzik türüne liderlik eden AybenCeylan ErtemGaye Su AkyolSertab ErenerSıla ve Şebnem Ferah gibi kadın sanatçılar yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra, 8 Mart tarihinde Spotify’da, kadın sanatçılara ait şarkı, çalma listesi, podcast ve kadın sanatçıların yönettiği çalma listelerinin yer aldığı Kadın Tarihi Ayı adlı yeni bir sekme de müzikseverler ile buluşacak. Türkiye’de Kadın Tarihi Ayı sekmesinde Sesli Kadınlar ve Kadın Mc’ler adlı yalnızca kadın sanatçıların eserlerinden oluşan oluşan çalma listeleri ile pek çok kadın sanatçıya ait This Is listeleri yer alacak.

Peki 2020 yılının başında (1 Ocak - 1 Mart arasındaki verilere göre) dünyada ve Türkiye’de en çok hangi kadın sanatçılar dinlendi?

2020 yılının ilk iki ayında dünya genelinde en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinin bir numarasında Billie Eilish var. Kendisi sadece kadın sanatçılar arasında bir numara değil; aynı zamanda (1 Ocak - 1 Mart verilerine göre) yılın en çok dinlenen sanatçısı. Billie, bugüne kadar 10,3 milyar dinlenmeye ve aylık 60 milyon aylık dinleyiciye sahip. Sanatçının“bad guy” adlı şarkısı ise 1,2 milyar dinlenmeyi geçmiş durumda. Billie Eilish’i ikinci sırada Taylor Swift takip ederken, listenin devamında sırasıyla Ariana GrandeHalsey ve Camila Cabello yer alıyor. Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinin bir numarasında Türkiye’den bir kadın sanatçı var, popun kraliçesi Sezen Aksu tahtını koruyor ve ilk sıraya yerleşiyor. Kraliçeyi Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar Top 5 listesinde Zeynep BastıkBillie EilishSertab Erener ve Selena Gomez takip ediyor.

Kadın sanatçılardan mesaj var!

Spotify, Türkiye’de her biri kendi alanındaki müzik türüne liderlik eden 6 kadın sanatçı ve bu sanatçıların This Is çalma listeleri ile Dünya Kadınlar Gününü kutluyor. Spotify bu kampanya ile Pop, Geleneksel pop, Hiphop, Rock, Alternatif Jazz ve Psych gibi her biri ait olduğu müzik türüne yön veren lokal kadın sanatçılarla farklı kültürlerin müzikal çeşitliliğini vurguluyor. Sosyal medya ve İstanbul’daki outdoor alanlarda müzikseverler ile buluşacak Spotify’ın Dünya Kadınlar Günü kampanyasında AybenCeylan ErtemGaye Su AkyolSertab ErenerSıla ve Şebnem Ferah gibi kadın sanatçılar yer alıyor.İşte her biri kendi alanındaki müzik türüne liderlik eden Türkiye’nin güçlü kadın sesleri ve müziğin onlar için anlamı:

Ayben: “Müzik benim özgürlük alanım. Söz konusu müzik olduğunda sınırlar ortadan kalkıyor.”

Ceylan Ertem: “Yaşadığım için müzik yapmıyorum, müzik yapabildiğim için yaşıyorum.”

Gaye su Akyol: “Müzik, kendi kainatımın efendisi olmamı sağlıyor. Ben kendi gerçekliğimin bestecisiyim. Bu benim süper gücüm!”

Sertab Erener: “Müzik benim için hayattır.”

Sıla:”Müziği neyin içinden çıkarsanız orası noksan kalır. Hayatın bütününde kendini var edebilendir müzik. Hayat eşlikçisidir. Ve en sırdaş dert ortağınız.”

Şebnem Ferah: “Müzik benim güç kaynağım.”

Dünya genelinde ve Türkiye’de en çok dinlenen TOP 10 kadın sanatçı listelerini aşağıda görebilirsiniz.

Dünya genelinde en çok dinlenen Top 10 kadın sanatçı (1 Ocak - 1 Mart 2020 arasındaki veriler):

  1. Billie Eilish
  2. Taylor Swift
  3. Ariana Grande
  4. Halsey
  5. Camila Cabello
  6. Selena Gomez
  7. Dua Lipa
  8. Nicki Minaj
  9. KAROL G
  10. Tones and I

Türkiye’de en çok dinlenen Top 10 kadın sanatçı (1 Ocak - 1 Mart 2020 arasındaki veriler):

  1. Sezen Aksu
  2. Zeynep Bastık
  3. Billie Eilish
  4. Sertab Erener
  5. Selena Gomez
  6. Camila Cabello
  7. Göksel
  8. Sıla
  9. Tones and I
  10. Halsey


Hibya Haber Ajansı