Haydi Çocuklar TEGV’e!

haydi-cocuklar-tegve-17091910

Haydi Çocuklar TEGV’e!

Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV, bugüne kadar ilköğretim çağındaki 3 milyona yakın çocuğumuza ulaşarak, güzel bir çocukluk geçirmeleri ve geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarına destek verdi.

TEGV, sanatın renkli dünyasından, yaratıcı okumaya; eğlenceli fen ve matematikten Algo’yla bilişime ve tasarımdan üretime kadar düzenlediği tüm etkinlikleriyle çocuklarımıza bir yandan bilgi ve iletişim teknolojilerini öğretirken, diğer yandan işlenen konuları derinlemesine anlamalarını sağlamak üzere stratejiler geliştiriyor ve düzenli olarak programlarının verimliliğini değerlendiriyor.

2019 – 2020 Etkinlik dönemindeki en önemli yeniliklerden biri de İngilizce Dil Öğrenim etkinliğinin TEGV çocukları ile buluşması. Mayıs ayında Cambridge University Press (CUP) ile yapılan işbirliği kapsamında, TEGV tüm Eğitim Parkıve Öğrenim Birimleri’nde İngilizce okuma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştiren Kid’s Box Eğitim Programı ile çocukların dil eğitimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Programda CUP’nin en popüler dijital ders kitapları kullanılacak, seviyelendirilmiş dijital içerikler oyun ve etkinliklerle desteklenerek çocukların kaliteli ve zengin bir içerikle eğlenerek ve her anında aktif olarak İngilizce’yi kullanarak dil öğrenmeleri sağlanacak. MyON dijital okuma platformu ile çocuklarımız yüzlerce ingilizce kaynağa erişebiliyor olacak. Ayrıca, çocuklar dijital içeriklere evlerinden de ulaşabilecek ve çalışmalarını sürdürebilecekler.

TEGV, 2019-2020 yeni etkinlik yılında da çocuklarımızı 21. yüzyıl becerileri ile donatmayı hedefliyor. Bugüne kadar 3 Etkinlik Noktası’nda kurulmuş olan Tasarım ve Beceri Atölye’lerine bu yıl yenileri eklenmeye devam edecek.

TEGV’in Öğrenim Birimleri’ndeki, Eğitim Parkları’ndaki ve Ateşböceği Mobil Öğrenim Birimleri’ndeki tüm etkinliklere çocuklarımız ücretsiz olarak katılabilirler.

Kaynak:tegv